MEER SAMENWERKEN EN BUNDELEN OM SURINAME OP TE BOUWEN

Parlementsvoorzitter Marinus Bee stelt dat er terug moet worden gegaan naar de basis van eenheid, als voorwaarde om Suriname op te bouwen.

Ondanks de verschillen zal het volgens hem mogelijk moeten zijn om de koppen bij mekaar te steken ten voordele van land en volk. “We hebben slechte dingen meegemaakt, maar we hebben ook heel veel positieve dingen gedaan. Samen met elkaar bouwen we op. Soms zijn we niet eens met elkaar. Ons tempo is niet wat het wezen moet, maar saf’safri w’o doro”, zegt Bee.

De voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) deed deze mededeling in het kader van 47 jaar staatkundige onafhankelijkheid op 25 november. Hij is nog hoopvol gestemd dat het goed komt met Suriname. “Dit land gaan wij opbouwen. Niemand anders gaat het voor ons doen. En we geloven erin. “Wij hebben als parlement een verantwoordelijkheid. Laten we dienend leiderschap tonen, en dan geloof ik dat na vandaag, na morgen we kunnen beginnen aan het opbouwen van een nieuw Sranan.”

De minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), Marie Levens, coördinator van de regering, zegt dat de verkregen democratie met de onafhankelijkheid van Suriname gekoesterd moet worden. “Vooral dat zelfvertrouwen in eigen kunnen, omdat we een heleboel dingen zelf hebben gedaan. En ik denk dat we daarin voort moeten gaan; dat zelfvertrouwen te hebben om ons eigen land op te bouwen”, zegt Levens. 

UNITEDNEWS

 

Facebook Comments Box