METEO: VROEG OF LAAT OOK ORKAAN OVER CURAÇAO

Bron: Curaçao.nu

Curaçao ligt net buiten de ‘hurricane belt’. Ondanks dat, is het een kwestie van tijd voordat een orkaan ook over het eiland zal passeren in plaats van er langs. Dat meldt de meteorologische dienst curaçao zondag.

Wanneer een orkaan over Curaçao zal razen, weet de Meteo niet. “Veel mensen geloven nog steeds dat orkanen niet zullen voorkomen op ons eiland, maar dat is in het verleden al eens gebeurd, ook al is het lang geleden. In de toekomst zal het weer gebeuren”, aldus de weerdienst.

Orkaan Beryl passeerde Curaçao vorige week 300 kilometer ten noorden van het eiland. De Meteo gaf een code oranje af voor een ruwe zee, die verschillende dagen aanhield.

De Meteorologische dienst heeft enkele jaren geleden een brochure gemaakt ter informatie wat mensen moeten doen bij een orkaan. De laatste orkaan die Curacao trof was op 23 september in 1877.

Het is dus 146 jaar geleden dat een orkaan vrijwel recht over Curaçao trok en daarbij vrij veel dodelijke slachtoffers en enorme materiële schade veroorzaakte. Omdat er tijdens deze tijd geen officiële namen aan orkanen werd gegeven, was deze zware storm lokaal bekend als orkaan “Tecla” of “Orkan Grandi” (wat grote orkaan betekent in het Papiaments).

REGIO

GERELATEERD AAN: ORKAAN BERYL RAAST DOOR CARIBISCH GEBIED

 

Facebook Comments Box