MIKE TYSON SLUIT LUCRATIEVE DEAL NA GEVECHT MET JAKE PAUL

Foto: Voormalig zwaargewichtkampioen Mike Tyson | Bron: Marca

De aankomende bokswedstrijd tussen YouTube-ster Jake Paul en voormalig zwaargewichtkampioen Mike Tyson is al uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen, drie maanden voordat de livestream op Netflix vanuit het AT&T Stadium van start gaat.

De confrontatie zal naar verwachting grote gevolgen hebben voor de bokssport en beide vechters. Paul probeert zich te bewijzen tegen Tyson, die ooit tot de meest gevreesde bokser ter wereld behoord.

Maar ook na het gevecht gaat het leven door voor zowel Paul als Tyson. De laatste heeft de afgelopen jaren buiten de ring een succesvol zaken imperium opgebouwd, dat op maandag een onverwachte boost kreeg.

In 2022 kondigden Tyson en Evander Holyfield op controversiële wijze een gezamenlijke onderneming aan: de verkoop van cannabisproducten in de vorm van oren. De schok was gebaseerd op het beruchte gevecht tussen de twee boksers in 1997, waarbij Tyson een stuk van Holyfield’s linkeroor afbeet. De cannabisproducten, genaamd “Mike Bites”, zijn dan ook gemodelleerd naar een menselijk oor.

Op maandag sloot Tyson’s cannabisbedrijf “Tyson 2.0” een baanbrekende deal met farmaceutisch bedrijf PHCANN. Deze overeenkomst houdt in dat Mike Bites en andere producten worden gedistribueerd onder medische cannabispatiënten in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

“Ik ben verheugd om onze hoogwaardige producten beschikbaar te stellen aan medische cannabispatiënten in deze regio”, aldus Tyson in een verklaring. “Samen, stellen we nieuwe normen en leveren we iets unieks op de markt.”

Tyson, eigenaar van een 170 hectare groot ” (wietresort)” in Zuid-Californië, heeft eerder al aangegeven dat hij zijn cannabisgebruik tijdelijk zal staken om zich volledig voor te bereiden op het gevecht met Paul, dat op 20 juli in Arlington, Texas zal plaatsvinden.

SPORT

 

Facebook Comments Box