MINISTER EDGHILL: GUYANA HOEFT GEEN BRITISH AIRWAYS-VLUCHTEN TE SUBSIDIËREN

Guyana zal niet hoeven te betalen voor lege stoelen op British Airways-vluchten naar Guyana om de luchtvaartmaatschappij op de route Georgetown-Gatwick te houden, zegt minister van Openbare Werken, Juan Edghill. “Dat hoeven we bij British Airways niet te doen.

Dat kan ik je van tevoren zeggen. Dat is geen onderdeel van onze onderhandelingen. Dat hoeven we bij British Airways niet te doen”, zei hij aan Demerara Waves Online News.

Verschillende van het toerisme afhankelijke Caribische eilandstaten hebben in de loop der jaren een aantal internationale luchtvaartmaatschappijen moeten betalen voor lege stoelen, vooral tijdens het laagseizoen, om ervoor te zorgen dat ze de routes niet opgeven. Maar Edghill zei dat British Airways de route Guyana-VK heeft bestudeerd, vooral de naar schatting 3.000 personen die elke zes weken hun werk in de olie- en gassector rouleren.

Hij zei dat 30 procent van dat aantal werknemers in de olie- en gassector business class is. “Het is gewoon niet het piek- of hoogtepunt van het toeristenseizoen waar ze naar kijken. Ze kijken naar de volledige markt en er is een significante markt in de olie- en gassector voor hen”, zei hij.

Hij zei ook dat het grootste deel van het geld zou worden verdiend aan het vervoer van vracht zoals Guyana’s landbouwproducten, ambachten en andere items naar de Britse markt. Het vliegtuig waarmee naar Georgetown zal worden gevlogen heeft een vrachtruimvolume van 4800 kubieke voet voor zowel passagiersbagage als vracht. “Dit zal de import en export enorm ten goede komen, terwijl het economische groei en het vergemakkelijken van de internationale handel”, zei hij.

De Boeing 777-200 ER biedt plaats aan 332 passagiers en zal een van de grootste passagiersvervoerders zijn om de Guyana-markt te bedienen. “British Airways heeft de markt bestudeerd en ze hebben een bewuste zakelijke beslissing genomen dat wat ze doen duurzaam en adequaat is op basis van de cijfers die we hebben verstrekt en alle feiten die voor ons beschikbaar zijn, dus we beschouwen het als duurzaam”, aldus de bewindsman.

Verschillende bewindslieden en de Britse Hoge Commissaris Jane Miller en andere functionarissen waren woensdag aanwezig tijdens de aankondiging dat British Airways in 2023 officieel de Guyana-markt zal betreden om commerciële vluchten aan te bieden aan het reizende publiek. Tickets gaan officieel in de verkoop vanaf 10 augustus 2022 en zullen twee vluchten per week worden uitgevoerd met verbindingen via St Lucia.

REGIO|GUYANA

 

Facebook Comments Box