“NDP-REGERING MISLEIDDE SAMENLEVING MET SCHIJNWELVAART”

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Er is door de vorige regering een schijnwelvaart georkestreerd, om de samenleving een worst voor te houden als zou het goed gaan in Suriname en dat zij goed op weg was om Suriname tot ontwikkeling te brengen.

Middels wanbeleid is getracht om dit scenario als geloofwaardig te verkopen aan de samenleving. President Chan Santokhi hield dit voor aan De Nationale Assemblee (DNA) in het kader van het onderzoek naar alle corruptieve daden die er in de afgelopen tien jaren zouden zijn gepleegd. “Maar de uitvoering is bij de procureur-generaal, het Openbaar Ministerie, en daar werkt men heel serieus met inzet van nationale deskundigen. Het verzoek is al gedaan aan het buitenland om hun bij te staan met forensische deskundigen”, zegt het staatshoofd.

Het orkestreren van de voorgenoemde schijnwelvaart is volgens de president gepaard gegaan met veel corruptie. Hij zegt de zaak niet te zullen laten voor wat het is, en dat alle ongeregeldheden onderzocht worden.

Met de procureur-generaal is daarover reeds afstemming gepleegd. “Die roep van aanpak corruptie, die roep van terugbrengen van het geld ja, daar creëren we kader als regering”, zegt de president. “We zijn in deze crisissituatie belandt als gevolg van wanbeleid welke een soort schijnwelvaart gecreëerd had met veel corruptie, met veel diefstallen.”

De vele belastende maatregelen, die er nu getroffen moeten worden om de staat wat financiële ruimte te geven, zijn een voortvloeisel van het desastreus beleid dat er door het Kabinet Bouterse is gevoerd. “Is dat inderdaad het wanbeleid en het financieel mismanagement van de vorige regering Bouterse-Adhin dat gezorgd heeft voor die financiële crisis met enorme armoede als gevolgd, en die tevens verergerd is door de heersende Covid-19-pandemie die met de meeste urgentie moet worden aangepakt. Hoe sneller we beginnen, hoe eerder we de koers kunnen varen naar stabiliteit en zekerheid voor de samenleving”

UNITEDNEWS