NOODLIJDEND SLM HEEFT SCHULD EN INKOMSTENDERVING VAN RUIM 88 MILJOEN AMERIKAANSE DOLLARS

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) maakt alsmaar moeilijke tijden door en lijkt de toekomst van het staatsbedrijf zeker nu met het sluiten van het luchtruim onzeker.

De luchtvaartmaatschappij heeft in jaren een schuld opgebouwd van in de miljoenen Amerikaanse dollars terwijl het behoorlijk wat inkomsten moet derven. Het gaat om ruim US$ 88 miljoen. “Het zijn opsommingen van de schuldpositie van de SLM over verschillende jaren plus wat er nu bijkomt door de Covid – 19 situatie, omdat wij geen inkomsten hebben”, zegt Radjkoemar. Hij zegt dat een deel te maken heeft met betalingen aan de overheid, schulden die niet of vertraagd zijn betaald. Overigens heeft de SLM al vele jaren geen afdragen gedaan van loon en inkomsten belasting. Een deel van de schuld is een bedrag van SRD 14 miljoen bij het pensioen fonds. De financieel precaire positie van de SLM wordt er niet beter op omdat het luchtruim met de Covid-maatregelen nu weer is gesloten en alleen cargovluchten worden uitgevoerd. Het noodlijdend staatsbedrijf heeft volgens de directeur maandelijks een kostenplaatje van 5 miljoen om operationeel te blijven.

Het weer dichtgaan van het luchtruim komt op een moment waarop een aanvang moet worden gemaakt met het commercieel inzetten van de Boeing 777 -200 (Boeing triple zeven) op de Mid-Atlantische route.

Radjkoemar zegt dat negatieve publiciteit op dit moment niet is waar de SLM op staat te wachten, maar dat het bedrijf rust nodig heeft. Hij kiest ervoor zelf open en transparant aan te geven in welk vaarwater de vliegmaatschappij is terecht gekomen, hoe dat komt en wat er gedaan moet worden. Radjkoemar ontkent vooral niet dat politieke intriges en heilige huisjes aanwezig zijn bij de SLM en dat die een gevaar vormen voor de ontwikkeling van de SLM. Ook als het gaat om de positie die voormalige leden van de raad van commissarissen hebben ingenomen, is de directeur openlijk over. “Ik ben een technocraat en luchtvaartdeskundige. Ik ben hier naar toe gehaald om het bedrijf gezond te maken en daar zijn er tal van mogelijkheden en kansen voor. Het is te begrijpen dat in dat proces heilige huisjes neergehaald moeten worden, maar het kan niet anders”, zegt Radjkoemar. De directeur ontkent ten stelligste dat hij onder politieke druk is en dat onder andere met het leasen van de Boeing triple zeven het doodvonnis van de SLM is getekend. “Het leasen van die kist is van voor mijn komst bij het bedrijf, maar ik vindt wel dat het een goede keus is die is gemaakt”, zegt de directeur.

“Ik zeg vanaf het vorig jaar toen ik naar de SLM ben gehaald dat dit bedrijf in zwaar weer is, maar het te managen valt. Er zijn tal van mogelijkheden. De directeur wijst er op dat in de internationale luchtvaart, nu met Covid – 19 het vaststaat dat deze sector drie tot vier jaar nodig heeft om zich te herstellen. Bij de SLM zal volgens de directeur een zware bezuiniging ingezet moeten worden. Hierover zegt hij al gesprekken te hebben gevoerd met het personeel en de vakbond bij de SLM. Er zal gesproken moeten worden met het pensioenfonds, met de overheid als aandeelhouder, maar zal ook serieus gekeken moeten worden naar hoe de kosten voor het in stand houden van de SLM-vloot naar beneden gebracht moete worden.  “Ik ben er open over; vijf miljoen Amerikaanse dollars elke maand is niet weinig om dit bedrijf draaiende te houden. We hebben modellen uitgewerkt om met iedereen te praten. De SLM heeft potentie en zijn er, ook in deze Covid-periode nieuwe uitdagingen opkomst”, zegt de SLM-directeur.

De SLM heeft volgens Radjkoemar in de afgelopen perioden geen goede directies gehad. In korte tijd hebben die elkaar snel opgevolgd. Er is sprake geweest van slechts management, enge belangen en zijn er verkeerde lease en andere contracten gesloten. Het is de eerste keer dat een SLM-directeur openlijk bekend dat het binnenhalen van vliegmaatschappij TUI een verkeerde beslissing is geweest. De SLM is mede daardoor haar marktpositie kwijtgeraakt. “Ik ben van plan die marktpositie weer terug te brengen naar de SLM”, zegt Radjkoemar.

UNITEDNEWS