OFFICIELE OPENING HIGHWAY ZANDERIJ-AFOBAKAWEG OP 15 MEI

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De nieuwe Highway die loopt tussen Zanderij en Afobakaweg wordt op vrijdag 15 mei 2020 officieel geopend.

De weg is 9,5 kilometer lang en 30 meter breed met twee rijstroken. Over de Parakreek is de Hanover Bridge vervangen. Die is 70 meter lang en 21 beter breed. Deze weg is een onderdeel van het landelijke Natural Infrastructure Program.

“We hebben gepland om 15 mei aanstaande de nieuwe Highway te openen. U begrijpt dat wij tegelijkertijd heel veel rekening gaan moeten houden met de COVID-19-maatregelen. Dat brengt met zich mee dat je een druk krijgt op het aantal personen die daar aanwezig zullen zijn”, zegt minister Vijay Chotkan van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWTC) over de grote dag.

Deze highway zal een positieve impact teweegbrengen op de bereikbaarheid van de Johan Adolf Pengel (JAP) Luchthaven te Zanderij en hoofdstad Paramaribo. De enorme druk op de J.F. Kennedyweg van en naar de verschillende recreatieoorden zal ook moeten afnemen. De nieuwe highway is verder een belangrijke verbindingsweg voor de districten Brokopondo, Para en Paramaribo.

De nieuwe Highway is onder directievoering van ACE Consultancy gestart in november 2017. De streefdatum voor de oplevering was gesteld op november 2020. Besloten is om de officiële opening met ruim 6 maanden in te korten, waardoor dit nog voor de verkiezingen van 25 mei een feit kan zijn.

UNITEDNEWS