ONTZUURD LICHAAM BETER BESTAND TEGEN CORONA

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Er wordt veel geschreven over wat je zelf kunt doen tegen het coronavirus. Uit onderzoek blijkt dat virussen goed gedijen bij bepaalde pH-waardes (de zuurtegraad) van ons lichaam. In een niet-zure (of basische) omgeving veroorzaken ze nauwelijks nieuwe infecties. Het goede nieuws: ontzuren kun je zelf doen.

Immuunsysteem

Volgens de Amerikaanse arts Mark Sircus is de pH-waarde de achilleshiel van veel virussen, waaronder het coronavirus. Dit verklaart waarom kinderen nauwelijks vatbaar en besmettelijk zijn: hun lichaam is niet verzuurd. Ook maakt het duidelijk waarom mensen met onderliggende aandoeningen, zoals hoge bloeddruk of diabetes, extra risico lopen bij een corona-infectie: hun lichaam is sterk verzuurd. Door de pH-waarde van het lichaam te verhogen, verbetert het vermogen van het immuunsysteem om ziektewekkers te elimineren. Actief ontzuren zorgt ervoor dat de basische buffer in het bloed wordt verhoogd en de pH-waarde van de lichaamscellen wordt verbeterd, doordat overtollige zure afvalstoffen worden afgevoerd. En dat verbetert de afweer tegen virussen.

Zo kun je ontzuren

Factoren die het lichaam verzuren – stress, dierlijke eiwitten, suikers, koolzuurhoudende dranken, alcohol, koffie – kun je natuurlijk vermijden of beperken. Verder helpt ontzurende voeding zoals groente, aardappelen en noten en daarnaast kun je actief ontzuren met natriumbicarbonaat. Deze lichaamseigen stof kan zure afvalstoffen direct in het bloed neutraliseren en zorgt voor het oplossen en afvoeren van zuurresten. Verder zijn er basische druppels verkrijgbaar waarmee je basisch water kunt maken en maagzuurresistente tabletten met natriumbicarbonaat. Ook ontzurende kruidenthee en mineraliserende baden zorgen voor een beter zuur-base evenwicht en daarmee een gezond werkend immuunsysteem.

Meer informatie

Dit vind je op de website van de Stichting Zuur-Base Kennis, een autoriteit op het gebied van het herstellen van een gezond zuur-base evenwicht in het lichaam. Zowel consumenten als professionals kunnen hier terecht, ook voor persoonlijk advies en uitgebreide behandelplannen.

Bron: Stichting Zuur-Base Kennis