OOK BRUNSWIJK ACHTER MAATREGELEN BOUTERSE

In navolging van VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi schaart ook ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk zich achter de strenge maatregelen die door president Desi Bouterse zijn aangekondigd om het coronavirus, COVID-19, de kop in te drukken.

De oppositiepartij neemt de maatregelen over en benadrukt dit in een uitgebrachte verklaring:

“1- Voor de komende twee weken, ingaande zondag 29 maart, zal men zich van 20:00 uur tot 06:00 uur niet mogen begeven op straat. Alleen voor personen die werkzaam zijn in de zorg, veiligheidsdiensten en voor essentieel bestemmingsverkeer zal er ten behoeve van hun werk een uitzondering gemaakt worden.

2- Samenscholing in alle vormen, met andere woorden, tezamen zijn met meerdere mensen, zal beperkt worden tot een maximum van 10 personen. DNA, hoogwaardigheidsbekleders en essentiële diensten zullen hiervan gevrijwaard worden indien zij “social distancing “ in acht kunnen nemen.”

Volgens de ABOP schaart zij zich achter de maatregelen van de president, omdat die het groter belang dienen en wel de bescherming van de volksgezondheid. “Als wij naar de gebeurtenissen in de rest van de wereld kijken, zijn deze strengere maatregelen niet weg te denken.

De ABOP roept de hele samenleving op om de nieuwe en huidige maatregelen nauw na te leven. Wij moeten gezamenlijk onze eigen verantwoordelijkheid nemen en letten op de manier hoe wij leven.

Dit virus heeft wereldwijd al velen geïnfecteerd en zorgt voor veel sociale en economische onrust. In tegenstelling tot de rest van de wereld heeft Suriname gelukkig geen dodelijke gevallen door COVID-19 en de ABOP hoopt dat dit ook zo zal blijven”, staat in de uitgegeven verklaring.

Net als de VHP pleit ook de ABOP voor een noodfonds ten behoeve van kwetsbare groepen. Concreet worden genoemd startende of kleine ondernemers, alleenstaande moeders, gezinnen, senioren burgers en hosselaars.

UNITEDNEWS

Facebook Comments Box