OPENBAAR  MINISTERIE VRAAGT DNA OM HOEFDRAAD IN STAAT VAN BESCHULDIGING TE STELLEN

Het Openbaar Ministerie heeft zojuist publiekelijk gemaakt dat zij De Nationale Assemblee schriftelijk heeft gevraagd minister Gilmore Hoefdraad van Financiën in staat van beschuldiging te stellen.

Het verzoek is via DNA-voorzitter gedaan op basis van artikel 1 van de wet ‘in staat van beschuldigingstelling en vervolging Politieke ambtsdragers.

Bij de vordering van het Openbaar Ministerie is ook toegevoegd een omschrijving van de misdrijven waarvan Hoefdraad verdacht wordt als ook de wettelijke artikelen of bepalingen waarvoor voor deze wetsartikelen een strafmaat aan is verbonden.

Het Openbaar Ministerie wacht nu af wat het parlement zal doen met haar verzoek om Hoefdraad in staat van beschuldiging te stellen.

Het Openbaar Ministerie wil nadat de in staat van beschuldiging is ingewilligd een gerechtelijk vooronderzoek doen bij de rechter-commissaris die is belast met de behandeling van strafzaken in eerste aanleg.

Het O.M laat weten dat president Desi Bouterse vandaag ook hiervan op de hoogte is gesteld en hetzelfde pakket aan documenten zoals is aangeboden aan het parlement is overhandigd.

UNITEDNEWS

Facebook Comments Box