OPPOSITIE VRAAGT TEVERGEEFS WEER NAAR BELEIDSOMBUIGING

Foto fragment|Oppositieleider Chan Santokhi (VHP)

Een zoveelste motie waarin de regering wordt opgeroepen om het roer om te gooien is wederom gesneuveld in De Nationale Assemblee (DNA).

De motie werd door de oppositie ingediend en handelt onder andere over de verhoging van de productiecapaciteit. Ook wordt de regering verzocht haar leningengedrag aan te passen omdat de aflossingen te zwaar drukken op de beschikbare middelen van de staat. De coalitie kon zich niet terugvinden in de motie en zorgde, dankzij de meerderheid in het parlement, dat deze verworpen werd.

Als overwegingen om de motie in te dienen golden onder meer dat de jaarrede van de waarnemend president meer een politiek van verbale acrobatiek met glanzende beloften inhield die niet overeenkomstig de politieke realiteit is. Het huidig sociaal beleid ziet de oppositie als een wanhopige poging die niet tot structurele welvaart en welzijn zal leiden.

“Met 10-duizenden voedselpakketten, financiële bijdragen aan sociaal zwakkeren en sociale beschermingsprogramma’s, hoe goed die ook bedoeld zijn, zullen niet tot duurzaam beleid en ontwikkeling leiden”, schrijft de oppositie in de motie die in stemming werd gebracht tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen (APB) over de jaarrede die op 29 september is uitgesproken door waarnemend president Ashwin Adhin.

De motie werd ingediend door oppositieleider Chan Santokhi (VHP) en werd met 16 stemmen voor en 23 tegen verworpen. In het document drukte de oppositie de regering op het hart om het beleid drastisch om te buigen en een beleid te voeren overeenkomstig de verdiensten van het land, dringende beleidsmaatregelen op te nemen in de begrotingen voor het dienstjaar 2018 gericht op de vergroting van de directe verdiencapaciteit en af te zien van verdere maatregelen die lastenverzwaringen en meer armoede voor het volk betekenen.

UNITEDNEWS

 

Facebook Comments Box