“OVERTREDING REGELS COVID-19 LIJKT OP MANNENPROBLEEM”/ VANAF NU BOETES

Eenieder die betrapt wordt op overtreding van de Covid-19-maatregelen zal worden beboet door het Quick Response Team (QRT).

De daadwerkelijk uitvoering van deze maatregel is per maandag 5 oktober 2020 om 10.00 uur in de ochtend ingegaan. Het blijkt dat sommigen, na meer dan 7 maanden, nog steeds niet beseffen wat voor implicaties het coronavirus allemaal met zich mee kan brengen.

Er zijn foto’s gemaakt van mensen die de regels aan hun laars lappen door onder andere in groepsverband te voetballen. “Het lijkt meer een mannenprobleem, want als u op die foto’s kijkt ziet u echt alleen maar mannen. De mensen hangen voor winkels met biertjes. Aan de Wilhelminastraat is het een rage elke avond weer. Alles is genormaliseerd. Dus we hebben vrijbrief”, zegt Amar Ramadhin, minister van Volksgezondheid.

De bewindsman stelt dat met zulks gedrag een tweede besmettingsgolf verwachtbaar is in Suriname. Er zal daarvoor gewaakt moeten worden. “Als we op deze manier doorgaan, dan kan ik verwachten dat u over 2 weken weer een stijging zal zien van gevallen. U mag het vastleggen”, zegt de minister.

Het QRT is een gezamenlijke effort van de ministeries van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) en Justitie en Politie (Juspol) met als doel burgerlijke ongehoorzaamheid aan te pakken. Dit collectief van 5 ondersteunende diensten zal in teamverband vanuit de verschillende inzichten optreden om de verdere verspreiding van Covid-19 de kop in te drukken. “We praten over mensen vanuit de politie, het Nationaal Leger, de Bestuursdienst, Arbeidsinspectie en het BOG”, zegt Ricardo Bhola, districtscommissaris van Paramaribo Noordoost.

Voorheen werd er door de vingers gekeken, waardoor er zelden of geen boetes werden opgelegd. Die fase is nu voorbij. Bhola attendeert burgers op de nieuwe en strengere aanpak. Er zal zonder aanziens des persoon beboet worden.

UNITEDNEWS

 

 

Facebook Comments Box