OW PAKT ONTWATERINGSPROBLEEM AAN MET GROOTSCHALIGE RENOVATIE POMPSTATIONS

Foto: Minister van Openbare Werken (OW), Riad Nurmohamed.

Het ministerie van Openbare Werken (OW) zet zich in voor een duurzame oplossing van het chronische ontwateringsprobleem in Suriname.

In dat kader worden pompstations in het hele land gerenoveerd en voorzien van nieuwe, krachtige pompen.

Tijdens een werkbezoek op 27 mei aan het pompstation Drambrandersgracht in Paramaribo lichtte minister Riad Nurmohamed van OW de plannen toe. “Voor het eerst in 15 jaar installeren we drie nieuwe pompen met een aanzienlijk groter vermogen,” aldus de bewindsman. “We baggeren alles schoon en steken de kanalen door. Kortom, een complete vernieuwing.”

Het pompstation Drambrandersgracht draagt bij aan de drooglegging van onder andere het gebied rond het Academisch Ziekenhuis en de omgeving van de Albergastraat tot Welgelegen. De renovatiewerkzaamheden, die in oktober 2023 van start gingen, lopen tot december 2024.

Naast Paramaribo en Wanica richt OW zich ook op Clevia, Leonsberg en de Centrale Markt. “Dit is de aftrap van een reeks grote en kleine investeringen in lang verwaarloosde werken,” benadrukt minister Nurmohamed. “Daardoor hadden we te maken met regelmatige overstromingen.”

Ontwatering heeft hoge prioriteit voor de regering, benadrukt de minister. In 2024-2025 worden tien pompstations gerenoveerd, met meer landelijke uitbreiding in het verschiet. De rehabilitatie van waterbouwkundige werken in Saramacca en Coronie staat eveneens op de agenda.

De financiering van het ontwateringsplan komt deels uit de overheidsbegroting en deels van internationale partners zoals Japan, de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) en de Wereldbank. “Met dit duurzame ontwateringsbeleid pakken we het probleem van jarenlang overstromingen aan,” aldus minister Nurmohamed. “De hevige regenval van de laatste tijd maakt deze investering des te urgenter.”

UNITEDNEWS

GERELATEERD AAN: REGERING INVESTEERT IN INFRASTRUCTUUR

 

Facebook Comments Box