PRESIDENT BESPREEKT ECONOMISCHE SITUATIE MET VAKCENTRALES

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

President Desiré Bouterse heeft dinsdag verschillende vakcentrales ontvangen om hen te informeren over de huidige financieel-economische situatie.

De ontmoeting vond plaats in het Perscentrum van de regering. Vakcentrale C-47 is niet ingegaan op de uitnodiging van de regering. Het staatshoofd informeerde de vakorganisaties breedvoerig over het schandaal bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS). President Bouterse heeft onder meer benadrukt, dat een nationale aanpak noodzakelijk is om rust te brengen in het land.

Errol Snijders, voorzitter van De Moederbond betreurt het dat Sigmund Proeve die voorgedragen werd om de functie van governor van de Centrale Bank van Suriname in te vullen, om persoonlijke redenen daarvan heeft afgezien. Snijders zegt de intentie van de regering begrepen te hebben die zo gauw mogelijk rust wilde hebben binnen de monetaire instelling. De president heeft tijdens het onderhoud toegezegd dat er naar een oplossing gewerkt wordt.

De Moederbond adviseert het staatshoofd om voor de Centrale Bank van Suriname, een sterke figuur die kennis van zaken heeft, te benoemen zodat op korte termijn sprake kan zijn van een gezonde situatie.

Sonny Chotkhan, voorzitter van de Organisatie van Samenwerkende Autonome Vakbonden (OSAV), benadrukt eveneens dat de regering, nu het duidelijk is dat Proeve een stap terug doet, moet uitkijken naar een persoon die rust kan brengen. De vakbondsleider heeft gemerkt dat de huidige situatie zijn weerslag heeft op de prijzen van goederen. Deze situatie moet zo snel als mogelijk een halt worden toegeroepen. De OSAV heeft graag dat er duidelijke regels komen vanuit de overheid ten aanzien van het beleid op de cambio’s. Ze zullen de moederbank moeten ondersteunen als het gaat om het in toom houden van de koersontwikkeling. De vakcentrales hebben hun mening en visie kenbaar gemaakt en spreken de hoop uit dat die worden meegenomen door de president.

UNITEDNEWS