PRESIDENT BOUTERSE NOG STEEDS NIET GEZIEN

Er is veel commentaar geleverd op de opvallende stilte van president Desi Bouterse sinds het coronavirus op vrijdag 13 maart in Suriname is opgedoken.

Het staatshoofd vertoeft reeds enige tijd in het binnenland en het is nog steeds wachten op zijn eerste reactie op de aanwezigheid van COVID-19 in Suriname.

Indringende vragen van journalisten over waar de president zich precies bevindt en hoe lang hij wegblijft worden niet beantwoord door regeringsautoriteiten. Op de sociale media duiken er wel foto’s van de president op omringt door mensen in partijkleuren van de NDP. Uit de foto’s valt te halen dat hij zich in het binnenland bevindt en het aardig naar zijn zin heeft. Het is nog niet bevestigd of het staatshoofd voor politieke campagne, met het oog op de komende verkiezingen, in het binnenland vertoeft, of voor beleidszaken.

Volgens vicepresident Ashwin Adhin zal niet zwaar getild moeten worden aan de ‘afwezigheid’ van het staatshoofd. Er is volgens Adhin constant overleg met Bouterse over de situatie rond COVID-19. De instructies worden ook gegeven vanuit de locatie waar de president zich bevindt. “Het is heel simpel toch? Suriname is niet alleen Paramaribo.

Ik begrijp uw bezorgdheid. Wij hebben contact met de president en hij is binnenkort hier. Dit team is een nationaal team, en het valt onder leiding van de president”, zegt Adhin over de speciale taskforce bestaande uit ministers en autoriteiten op het gebied van veiligheid, gezondheid, handel en rampen.

UNITEDNEWS

Facebook Comments Box