RAMSARAN WORDT NIEUWE MINISTER TCT

Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) zal per 1 september de scepter zwaaien op het Ministerie van Transport Communicatie en Toerisme (TCT).

Hij komt in de plaats van Albert Jubithana die afzwaait vanwege persoonlijke redenen. Jubithana wilde aanvankelijk per 1 augustus bedanken, maar werd door president Chan Santokhi gevraagd om nog een maand aan te zitten.

Ramsaran komt uit het huis van PL, met wie de ABOP een alliantie heeft gesloten. Zo goed als zeker is dat ABOP Sozavo zal invullen; een politiek strategische ministerie dat wordt ingezet bij de verkiezingen.  

Wie de kandidaat is, is nog niet bekend gemaakt, hoewel er wat namen genoemd worden in de wandelgangen. “Wat betreft SoZaVo-minister, kan ik niet zeggen dat we heel tevreden zijn, maar dat we een afspraak hadden dat in feite Sociale Zaken één jaar zou blijven (bij PL). Maar vanwege de goeie samenwerking PL/ABOP hebben we gezegd van; oké, hij hoeft niet naar huis te gaan, dan gaan we hem binnenshuis reshuffelen. Dus in ieder geval gaat hij naar TCT, en dan gaat iemand anders naar Sociale Zaken. Dat is tot zover ik nu informatie kan geven”, zegt vicepresident Ronnie Brunswijk tevens voorzitter van de ABOP.

UNITEDNEWS

 

 

 

Facebook Comments Box