REYME: “BEHOEFTE AAN NIEUW LEIDERSCHAP. DE HERE GAAT ONS HELPEN”

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

FOTOBRON

“Wij moeten de politici dwingen om te gaan tot een ander soort politiek, en dat is de dienstbare politiek waarbij niet het belang van een partij op de eerste plaats staat, maar dat het belang van Suriname op de eerste plaats staat”, zegt Steve Reyme, voorzitter van Alternatief 2020 (A20).

Volgens Reyme verdient de huidige regering ook geen schoonheidsprijs, en zal er een leiderschapsshift moeten plaatsvinden richting de verkiezingsbelofte. Alleen door die shift te maken zal men instaat zijn om successen te boeken. Indien dit niet gebeurd richting de verkiezingen van 2025, zullen de buitenparlementaire partijen zich moeten bundelen. A20 schijnt alvast het voortouw te willen nemen in dat proces.

Volgens Reyme Alles staat en valt alles met de leiders die aan het roer zijn. De Surinaamse bevolking zal haar leiders moeten blijven bemoedigden. Indien de leiders het goed doen komt dit altijd in het voordeel van land en volk. “Dus het heeft geen zin om leiders uit te schelden. Maar we moeten wel de leiders de kans geven om te doen waartoe ze geroepen zijn, en waartoe God ze geplaats heeft”, aldus Reyme.

Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en Alternatief 2020 (A20), politieke partijen met een sterke Christelijke basis, hebben reeds de stappen ondernomen om een samenwerkingsverband aan te gaan. De intentieovereenkomst van samenwerking werd op 27 november getekend door de voorzitter van DOE, Steven Alfaisie, en de voorzitter van A20, Steven Reyme. Voor nu is afgesproken dat beide partijen hun identiteit blijven behouden. Middels deze samenwerking zal worden getracht om Suriname hogerop te brengen. “Na 45 jaar Onafhankelijk denk ik niet dat we verloren zijn. Het is een nieuw begin. We sluit a vorige hoofdstuk af, en we kunnen zeggen: Gado de wi fesi man, en de Here gaat ons helpen”, aldus Reyme.

UNITEDNEWS