SEPTEMBER UITGEROEPEN TOT TOERISME MAAND IN SURINAME

Foto: Jo-ann Misiekaba, onderdirecteur van het Directoraat Toerisme van het ministerie van TCT

Het Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft de maand september bestempeld als de ‘Toerisme Maand’ in Suriname. Deze toewijding aan toerisme draagt bij aan het behoud en de bevordering van Surinaamse waarden en het cultureel erfgoed van het land.

De aftrap van deze bijzondere maand vindt plaats op 1 september en wordt vergezeld door de uitgave van een toerisme-maandkalender.

Suriname zal zichzelf in september van haar meest gastvrije kant laten zien in de context van toerisme. De beslissing om september uit te roepen tot ‘Toerisme Maand’ is ingegeven door het feit dat 27 september wordt gemarkeerd als ‘Wereld Toerisme Dag’. Tijdens de gehele maand september zullen de bezienswaardigheden en attracties van het land in kaart worden gebracht en worden aangeboden aan zowel de lokale als de internationale gemeenschap.

Jo-ann Misiekaba, onderdirecteur van het Directoraat Toerisme van het ministerie van TCT, benadrukte dat dit initiatief niet alleen gericht is op het aantrekken van nieuwe investeerders, maar ook op het stimuleren van interesse in de toerismesector. Toerisme speelt een cruciale rol in de duurzame economische, sociale en ecologische ontwikkeling van Suriname. Dit feit wordt herhaaldelijk benadrukt door verschillende belanghebbenden in de sector.

Om de diversiteit en rijkdom van het toeristische aanbod in Suriname optimaal te benutten, zal er nauw worden samengewerkt met alle tien districten van het land.

Elk district zal de vrijheid hebben om een uniek concept neer te zetten dat hun eigen lokale hoogtepunten en culturele rijkdommen weerspiegelt.

Het ministerie werkt momenteel aan de samenstelling van de toerisme-maandkalender, waarin alle districten hun activiteiten zullen laten opnemen. Personen en organisaties die van plan zijn activiteiten te organiseren in september en graag op de kalender willen verschijnen, kunnen contact opnemen met de districtscommissaris van hun district of een melding sturen via de officiële Facebook-pagina van het ministerie van TCT: Facebook.com/Surinametravelnow

Ruben Foster, werkzaam bij het directoraat Toerisme, legt uit dat hoewel september is uitgeroepen tot ‘Toerisme Maand’, de echte waarde ervan voortkomt uit de positieve effecten die het zal genereren. Dit initiatief heeft als doel om mensen bewust te maken van wat er te vinden is en waar ze van kunnen genieten in Suriname.

In verband met de aanstaande “World Tourism Day” op 27 september heeft het ministerie een thema gekoppeld aan deze dag: “Inspire the need for more and better targeted investments for people, planet and prosperity” (“Inspireer de noodzaak voor meer en beter gerichte investeringen voor mens, planeet en welvaart”).

UNITEDNEWS

 

 

Facebook Comments Box