SIMULTANE MVO CONFERENTIE IN SURINAME ALS IN NEDERLAND

 

REDMONDRedmond Consultancy organiseert in samenwerking met MVO Nederland een bijeenkomst over MVO in Suriname op dinsdag 10 mei 2016.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) staat in de wereld nog steeds hoog op de agenda van het bedrijfsleven, maar ook van overheden en maatschappelijke organisaties.
Aanleiding voor deze bijeenkomst is dat MVO Nederland in opdracht van de Nederlandse Ambassade in Suriname en in nauwe samenwerking met het Suriname Business Forum en de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven een MVO-Landenscan heeft uitgevoerd. In kaart is gebracht wat de belangrijkste MVO-kansen en -uitdagingen zijn voor het land in het algemeen, en specifiek in de volgende sectoren:

– Bouw (aandachtspunten: gedragscode, keurmerk, overlegorgaan, energiezuinige bouw, veiligheid, afvalverwerking, toegang tot kapitaal)
– Toerisme (aandachtspunten: ontwikkelen en implementeren van een concrete toekomstvisie)
– Levensmiddelenindustrie (aandachtspunten: marktvergroting en marktbewerking)
– Goudindustrie (aandachtspunten: illegaliteit, vernieling milieu en waterbronnen, gebruik van kwik, onveilig werken, ontwikkelen strategische visie)

Belangrijk in deze is de noodzakelijke dialoog tussen het bedrijfsleven, de overheid en de niet-gouvernementele organisaties, zoals de vakbonden. Het is belangrijk om concrete acties uit te voeren die Suriname nog beter op de kaart kunnen zetten zodat investeerders met hart en ziel kunnen investeren in het land. Veelal wordt voor MVO ook de afkorting CSR Corporate Social Responsibility gehanteerd. De resultaten van de Landenscan zullen worden behandeld tijdens de bijeenkomst MVO in Suriname. Tevens is er voldoende ruimte om vanuit uw sector input te leveren en informatie te delen. Op het einde heeft u de gelegenheid om volop te netwerken.

16:00-16:15 Pauze

16:15-17:00 MVO in toerisme sector in Suriname door Gerben Hardeman, Project Manager Sustainable Tourism bij Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR)

17:15-18:00 Paneldiscussie o.l.v. Hans Bolscher (Senior consultant Trinomics, expert op het gebied van klimaat, groene energie, duurzaamheid en ontwikkelingsvraagstukken) met:

Vanuit Nederland:
– Bernedine Bos,
– Gerben Hardeman,

Vanuit Suriname via Internet:
– Reina Raveles, Directeur bij Ministerie van Handel en Industrie Suriname,
– Gilbert van Dijk General manager Suriname Business Development Center,
– Iwan Hasnoe directeur AMAZONA RECYCLING COMPANY N.V. (AMRECO),
– Bradley Fräser, Beleidsmedewerker bij Ministerie van Toerisme, Transport en
Communicatie Suriname,
– Ruud Souverein, Directeur bij Suriname Candied Fruits NV

UNITEDNEWS

Facebook Comments Box