SLM-BOEING TRIPLE ZEVEN ZAL DOOR NIET ETOPS-CERTIFICERING NIET RECHTSTREEKS VLIEGEN NAAR AMSTERDAM

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Een rechtstreeks vlucht van bijkans negen uren over de oceaan zit er voorlopig niet in voor de tweemotorige Boeing triple zeven van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij.

Het toestel heeft nog geen ETOPS-certificering ondergaan en kan dus niet langer dan 180 minuten vliegen zonder dat in dat tijdsbestek op de route er twee vliegvelden aanwezig zijn. Dit is een strikte vliegveiligheidsmaatregel die geld als standaard binnen de internationale luchtvaart. De consequentie is dat het toestel dat hoofdzakelijk op de Mid – Atlantische route over de oceaan moet vliegen en nu luchtwaardig is verklaard, nu via een omweg naar Amsterdam (Nederland) zal moeten vliegen. Volgens Luchtvaartdeskundigen betekent dit veel meer onkosten zoals brandstof voor de SLM, een omweg naar Nederland van bijkans drie uren, wat minder aantrekkelijk zal zijn voor passagiers.  SLM-directeur Radjesh Radjkoemar bevestigt dat de Boeing, niet ETOPS –gecertificeerd zal worden ingezet, maar dat, dat van korte duur zal zijn tot de ETOP-certificering rond is. Volgens hem is de extra vliegtijd niet drie, maar anderhalve uur.

Radjkoemar bevestigt ook dat in principe een ETOPS-certificeren normaal langer dan een jaar in beslag neemt.  Het tweemotorig toestel is nu acht maanden in Suriname met een leasecontract dat loopt tot mei  2021, maar nog niet is ingezet. Het inzetten van de Boeing zal misschien mogelijk pas in september kunnen gebeuren omdat Suriname door de Covid-19 situatie haar luchtruim voor nog eens 30 dagen heeft gesloten. De SLM-directeur wuift de kritiek weg dat mede door deze en andere redenen het leasen van het toestel de SLM meer problemen en onkosten oplevert bij alle andere problemen die de vliegmaatschappij al heeft.

De ETOPS-(Extended range Twin engine Operational Performance Standard) certificering heeft alles te maken met de vliegveiligheid en de capaciteit van de bemanning, die in staat moet zijn een tweemotorig vliegtuig 180 minuten lang in de lucht te houden zonder dat er twee vliegvelden in dat tijdsbestek van elkaar liggen. Deze standaard is voorgeschreven door de Amerikaanse burgerluchtvaartautoriteit (FAA) en de Internationale Burgerluchtvaartautoriteit (ICAO). De afstand tussen Paramaribo en Amsterdam, die met een viermotorig toestel, zoals de A340 wordt afgelegd, duurt normaal 9 uren, het meeste over de Oceaan.

Radjkoemar zegt dat de ETOPS-certificering niets te maken heeft met de SLM. “Laat dit duidelijk zijn, dit heeft te maken met de Covid-situatie en met CASAS. Volgens hem moet slechts een ‘flight-SIM’-demonstratie plaatsvinden. Dat kan alleen in Miami en in Nederland plaatsvinden. Vanwege de Covid-situatie kan het in Miami niet gebeuren. CASAS zou de SIM moeten beoordelen. “Maar CASAS heeft de expertise niet om de beoordeling te doen en het ETOPS-SIM rapport op te maken. Zij zouden die deskundigheid moeten inhuren of in de Verenigde Staten of in Nederland. De CASAS-inspecteurs willen niet vertrekken naar de VS, vanwege Covid. CASAS is nu bezig te kijken hoe die in Nederland aan te trekken. De Machine is nu dus non-ETOPS gecertificeerd en daarvoor heeft CASAS geen expertise nodig”, zegt Radjkoemar. 

UNITEDNEWS