SLM WORDT NIET VERKOCHT

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De directie van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) ontkent met klem dat het bedijf in de verkoop wordt gedaan door de Staat, de enige aandeelhouder.

“Laten wij onszelf alstublieft niet door fake news laten afleiden van het uitgezette traject tot het gezond maken van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM)”, stelt SLM-directeur Radjesh Radjkoemar. De directeur van de vliegmaatschappij heeft in een intern bericht aan zijn medewerkers zaken verduidelijkt dat het bedrijf niet wordt zoals wordt gesuggereerd in een WhatsApp-bericht dat sinds gisteren op sociale media rondgaat rondgaat. In het voornoemd  bericht wordt valselijk beweerd dat het luchtvaartbedrijf wordt verkocht. De bedrijfsleider stelt resoluut dat de SLM niet in de verkoop is.

Vanaf zijn aantreden in september 2019 heeft de directeur op verschillende momenten aangegeven dat hij een nieuwe SLM voorstaat. In het traject om dat te realiseren is het financieel weerbaarder maken van de organisatie een belangrijk onderdeel. Het bedrijf moet volgens de directeur de concurrentiestrijd met opgeheven hoofd aankunnen. De laatste fase van het certificeringstraject van de nieuwe Boeing-777 wordt in nauwe samenwerking met CASAS voortgezet. Volgens het nepbericht zou SLM verkocht worden om de overheid inkomsten te geven.

Gesteld wordt dat de minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie, hooggeplaatsten bij de SLM en sommige toppolitici op de hoogte zijn van de verkoop en ook achter de verkoopplannen staan. De vakbond bij SLM zou achter de plannen staan. Verder wordt beweerd dat bewust een zodanig beleid wordt gevoerd om de SLM verlieslatend te maken.

Ook wordt aangevoerd binnenkort een nieuwe directeur voor het bedrijf zal worden benoemd. De directeur wijst deze beweringen met klem van de hand.

UNITEDNEWS