SOMOHARDJO: “WAIDOE IS OMGEKOCHT”

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Teleurgesteld, maar toch niet verrast is Paul Somohardjo, voorzitter van oppositiepartij Pertjajah Luhur (PL) over de overstap die parlementariër William Waidoe maakte naar de NDP van Desi Bouterse. Hiermee verliest de PL haar enige zetel in Nickerie.

Somohardjo zegt aan de handel en wandel van Waidoe te hebben gemerkt dat het een kwestie van tijd was dat hij de partij de rug zou toekeren. De parlementariër schade volgens Somohardjo het imago van de PL steeds weer door in het openbaar te hokken met de NDP-top, activiteiten van die partij bij te wonen en handelingen van de regering goed te praten en te ondersteunen terwijl de rest van de PL een ander standpunt innam. Waidoe is omgekocht meent de PL-voorzitter; “Niemand kan het bewijzen, maar de handelingen wijzen dit uit: meneer Waidoe zijn moeder mag (NDP)pakketten verkopen en meneer Waidoe mag gronden verdelen. Er wordt ook aan mij doorgegeven dat hij elke week structureel bij mensen van de NDP aanwezig is en ze vergaderen.”

De opstandige houding van Waidoe jegens de PL was een zware last voor de PL, maar volgens de partijleiding had dit een bepaald doel. Somohardjo zegt dat de overgestapte parlementariër provocerend bezig was in de hoop dat de partij hem zou royeren. Aangezien dit plan mislukte had Waidoe geen andere keus dan zelf uit de PL te stappen.

“Het moment dat ik hem zou wegsturen dan gaat men zeggen: Meneer, ik ben niet omgekocht. Ik ben niet overgelopen. De partij heeft me weggejaagd. Wat moet ik doen!”, illustreert Somohardjo het scenario dat voorbereid zou zijn. “Dus hij zoekt naar een excuus om weg te gaan, maar hij kon geen enkele vinden. Ik vind het zo jammer dat in de vastenmaand zijn opdrachtgever hem deze opdracht geeft. Het is ongehoord in onze gelovige maatschappij. Het verraad is al niet goed, en dan nog in de vastenmaand”, zegt Somohardjo terneergeslagen.

UNITEDNEWS