SPAANSE POLITIE ONDERSCHEPT 4.5 TON COCAÏNE OP SCHIP VOL DIEREN

De Spaanse politie heeft vorige week een gigantische hoeveelheid drugs in beslag genomen. In de haven van Las Palmas, dat deel uitmaakt van de Spaanse Canarische Eilanden voor de kust van noordwest-Afrika, deden agenten een inval op een schip voor levend vee. Er werd 4.500 ton cocaïne gevonden met een geschatte straatwaarde van minstens 105 miljoen euro.

De drugs zaten verpakt in honderden dozen. In totaal zijn tot nu toe 28 verdachten opgepakt, waaonder een paar bemanningsleden. Of de kapitein daar ook bij zit, is niet bekendgemaakt.

De Orion V is ook bekend als de F.M. Spiridon en vaart onder Togolese vlag. Het was afkomstig uit Colombia, waar het op 2 januari uit de haven van Cartagena was vertrokken. Sindsdien heeft het twaalf havens aangedaan. Er zouden dus nog veel meer drugs aan boord kunnen zijn geweest die onderweg is uitgeladen, vermoeden de autoriteiten. De volgende bestemming was Marokko.

Zaterdag bevestigde de nationale politie het schip al langer in de gaten te hebben gehouden. Ook de politie in Togo en de Amerikaanse antidrugseenheid DEA waren bij de operatie betrokken.

Drugssmokkelaars zijn vee als dekmantel gaan gebruiken, omdat het voor de politie veel lastiger is om de lading te controleren.

Internationale drugsorganisaties bedenken steeds andere manieren om drugs vanuit Zuid-Amerika naar Europa te krijgen. “Ze zijn zichzelf opnieuw aan het uitvinden en het gebruik van dieren is een nieuw dieptepunt”, aldus de Spaanse politie.

UNITEDNEWS

 

Facebook Comments Box