STAART VAN SLM FLAGSHIP GEHULD IN BOS THEMA

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Samen met Forest93 wil Surinam Airways bijdragen aan de internationale awareness van Suriname als meest beboste land ter wereld. De tot nog toe blanco gebleven staart van de nieuwe Boeing-777 van de SLM wordt daarom deze week voorzien van een bosthema.

 “We zijn benaderd door de Forest93 campagne om de buitenzijde van onze kisten te mogen gebruiken voor een positieve awareness boodschap waarbij het bos centraal staat. Het idee sprak ons aan omdat het past bij de bredere toerismedoelstellingen van ons land waaraan we uiteraard onze bijdrage leveren. Dit sluit tevens aan bij onze ambitie om als organisatie steeds groener te gaan werken,” aldus de CEO van Surinam Airways, Radjesh Radjkoemar(Zie foto onderin).

De vliegmaatschappij is begonnen om een omslag te maken naar duurzamer en milieuvriendelijker werken. Surinam Airways is lid van het SCF Green Partnership Programme en ondersteunt sinds 2018 de Masteropleiding Education and Research in Sustainable Management of Natural Resources aan de Anton de Kom Universiteit.

De Forest93 campagne stelt dat liefde voor de natuur hét bindmiddel is tussen elke Surinamer ongeacht geloof, afkomst, inkomen, leeftijd of cultuur. De campagne gebruikt dan ook de slogan 93% bos, 100% Surinaams. Het uitgangspunt is de pledge die de regering van Suriname heeft gedaan (COP-23 in Duitsland) waarbij zij stelde de 93% bosbedekking te willen behouden.

Er worden de komende periode diverse initiatieven ontwikkeld om de awareness over de waarde van de natuur te vergroten, burgers te betrekken bij het monitoren van de natuur en meer inzicht te geven in waarom onze liefde voor de natuur zo belangrijk is.

Forest93 heeft een geprofessionaliseerd team naar Suriname gehaald om de werkzaamheden aan de triple 7 te verrichten. “We geloven sterk dat de wereld Suriname zou moeten kennen vanwege de enorme intrinsieke waarde van onze natuur, culturele diversiteit en biodiversiteit, en niet alleen omdat we olie of goud hebben. Het thematiseren van de flagship van SLM is een manier om de aandacht ook buiten Suriname te trekken voor de boodschap 93% bos, 100% Surinaams.”

UNITEDNEWS