STEM/ROBOTICS HEEFT POSITIEVE INVLOED OP JONGE LEVENS IN SURINAME

Robotics Team Suriname zit in week 11 van 14 van de 2021 FIRST Global Challenge (FGC) ‘Discover and Recover’ en wil middels het delen van onderstaande testimonials de awareness rond het belang van STEM educatie vergroten.

Enkele van de mentors en studenten van Team Suriname 2021 vertellen in het kort welk impact FGC Robotics op hen heeft gehad en hoe het hen beïnvloed heeft op het gebied van hun STEM-bewustzijn, vaardigheden-, mindset-ontwikkeling en het samen leren werken met anderen uit verschillende delen van de wereld.

Shayant Sital (23, Lead Mentor): ‘’Ik ben al 4 jaren betrokken met het Robotics team van Suriname waar ik zelf gestart was als student. Tijdens deze fase ben ik enorm gegroeid als programmeur, maar ook als iemand die zich met STEM bezighoudt. Ik heb mentally en  culturally kunnen groeien door kennis te maken met groepen van landen die ik helemaal niets over wist.

Als mentor heb ik mijzelf bezig kunnen houden met het instrueren en kennisoverdracht gedeelte hiervan en heb door feedback van peers en studenten mijzelf kunnen pijlen en hoe ik mijzelf kan verbeteren als instructeur.

Over het algemeen ben ik de Robotics programma enorm dankbaar want het heeft mijn groei, zowel persoonlijk als professioneel enorm beïnvloed.’’

Lesley Uiterloo (21, Senior Mentor & project admin support): ‘’STEM heeft echt een positieve indruk gehad op mijn mindset, dankzij Robotics ben ik enorm gegroeid als programmeur en heeft het me geholpen om een keuze te maken in welk STEM branche ik later zal werken. Ik heb met andere landen samen kunnen werken, heb ook kunnen leren over landen en hun cultuur.’’

Shyfka Landveld  (19, Peer Mentor): ‘’Stem heeft een positieve indruk gehad op mijn mindset, ik ben bewuster geworden dat we STEM nodig hebben op alle gebieden, omdat STEM in deze moderne tijd niet weg te denken is netals hoe de technologie niet weg te denken is.’’

Anjessa Linger  (21, Peer mentor): ‘’Meedoen aan Robotics heeft mij helpen ontdekken wat ik precies wilde studeren want je was met verschillende dingen bezig, verder heeft het mij ook geholpen om mij bezig te houden met actualiteiten en het heeft mij ook beter samen leren werken want je leert met allerlei type mensen omgaan’’

Youri Karijopawiro (18, student teammember): ‘’Participatie in de FIRST Global Challenges heeft mij allerlei nieuwe ervaringen gegeven. Ik heb mijn problem-solving skills, communicatie-vaardigheden en ook wat technische skills kunnen ontwikkelen dankzij deze jaarlijkse competitie.

Als deputy team captain moet ik ook ervoor zorgen dat de taken die de team captain niet alleen/niet kan vervullen, toch op tijd worden gedaan. Hierdoor leer ik ook wat leiderschaps vaardigheden.

Dankzij FGC zie ik waarom STEM zo belangrijk en onmisbaar is in het dagelijks leven. Zonder STEM zou onze moderne wereld helemaal niet bestaan.

Ik heb ook veel nieuwe mensen leren kennen, binnen Suriname, maar ook erbuiten. De samenwerking tussen Suriname en Cambodia tijdens de FGC 2021 heeft mij ook nieuwe skills geleerd, vooral het kunnen samenwerken met mensen die een ander cultuur, taal, levenstijl en zelfs tijdzone dan mij hebben.’’

Eleanor Lokhai (18, student Teammember): ‘’Ten eerste heb ik meer over teamwork en time management geleerd. Bij robotics gaan die 2 samen. Ons team heeft studenten van verschillende scholen en een ieder heeft andere dingen gaande in hun leven dus samen moeten wij ons tijd regelen zodat wij robotics kunnen doen. Er zijn challenges dat vooral teamwork nodig heeft zodat we ons eind doel kunnen bereiken en bij het samen werken leer je hoe andere denken en hoe zij iets kunnen oplossen. Met robotics van het jaar hebben wij challenges gehad, waarbij wij een STEM solution moeten zoeken dus sowieso hebben wij wat meer STEM-based ideeën gevonden om educatie te helpen tijdens covid.’’

UNITEDNEWS

 

Facebook Comments Box