STERKE GROEI VOOR ARUBA’S BEATRIX AIRPORT IN 2023

Bron: Aruba Papers

ARUBA’S LUCHTHAVEN, BEATRIX AIRPORT (AAA), REGISTREERDE IN 2023 EEN OPMERKELIJKE GROEI VAN 14% IN HET AANTAL PASSAGIERS.

Dit is een bewijs van de toenemende rol die de luchthaven speelt in de regionale luchtvaart. In 2023 bediende AAA meer dan 25 luchtvaartmaatschappijen op 45 routes, waaronder vijf nieuwe bestemmingen en twee nieuwe luchtvaartmaatschappijen.

De luchthaven vervoerde bijna drie miljoen passagiers, een indrukwekkende stijging ten opzichte van het voorgaande jaar. Het jaarverslag 2023 van AAA onderstreept de cruciale bijdrage van de luchthaven aan de toeristische sector van Aruba.

De introductie van nieuwe bestemmingen en luchtvaartmaatschappijen benadrukt een strategische uitbreiding die tot doel heeft de connectiviteit van het eiland met de rest van de wereld te verbeteren.

Zoals vermeld in het jaarverslag, versterkt deze prestatie niet alleen de economie van Aruba, maar versterkt het ook de positie van het eiland als een belangrijk knooppunt in de Caribische regio.

De groeiende lijn van de luchthaven strekt zich verder uit dan alleen het aantal passagiers. Met 238 werknemers, een stijging van 32 ten opzichte van 2022, draagt de luchthaven bij aan het creëren van banen en het stimuleren van de economische veerkracht van Aruba.

TRAVEL

 

 

 

 

 

Facebook Comments Box