SURINAME ONTVANGT 8% MEER TOERISTEN IN 2017

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De wankelende Surinaamse economie heeft in 2017 relatief goed geboerd uit de toerismesector. De financiële crisis heeft geen negatieve gevolgen gehad op de sector en is er, in vergelijking met 2016, juist een toename gemerkt van het aantal toeristen.

In 2017 zijn er 278.000 toeristen naar Suriname gekomen; 22.000 meer dan in 2016. Europa is ook dit jaar de grootste toerismemarkt van Suriname. Er kwamen meer dan 180.000 reizigers uit Europa naar Suriname in 2017, goed voor zeker 65% van het totaal. Nederland levert de meeste toeristen aan. Meer dan de helft van alle toeristen in Suriname kwamen uit het voormalig moederland.

Daarnaast leverden ook Guyana en Frankrijk een hoop toeristen aan. De bezoekers uit Frankrijk, via Frans-Guyana, is de afgelopen jaren steeds aan het toenemen.

Suriname heeft haar zinnen gezet op toeristen uit Duitsland omdat de statistieken uitwijzen dat Duitsers het meest reizen. De uitdaging is om een deel van deze reizigers te interesseren in Suriname. Daar is aandacht aan besteedt in het Nationaal Strategisch Toerismeplan dat eind vorig jaar is opgesteld en dit jaar goed uit de verf moet komen.

Volgens onderzoek van The Go Group LLC zal het reizigerspubliek in 2018 toenemen. Dit op basis van een survey die het bedrijf deed op 90 luchthavens waar het transportdiensten verleend. Volgens The Go Group LLC blijkt uit hun onderzoek dat, ten opzichte van het afgelopen jaar, 33% meer mensen van plan is op reis te gaan voor toeristische doeleinden en 27% voor werk gerelateerde zaken.

UNITEDNEWS