TELESUR LAUNCHED VANDAAG 5G IN SURINAME ALS EERSTE IN DE CARIBBEAN

5G is per heden de nieuwste mobiele netwerktechnologie van Telesur en is in vergelijking met zijn voorganger 4G vele malen sneller. Dit leent zich voor evolutionaire ontwikkelingen waar vele opportunities uit kunnen voortvloeien.

Telesur zorgt met de launch van 5G vandaag ervoor dat Suriname niet alleen het éérste land in de Caricom is met deze technologie, maar ook een trendsetter is in Zuid-Amerika als het gaat om 5G Mobiel. Telesur directeur, Mike Antonius, kondigde tijdens de afgelopen CANTO Conferentie in juli de komst van 5G in Suriname aan, en nu in minder dan 5 maanden is het Telesur 5G netwerk een feit.

Met deze nieuwste ontwikkeling op technologisch gebied, vervult Telesur weer eens zijn rol als enabler. Het is een stap omhoog op de digitale highway, waarbij nieuwe opportunities worden geschapen. Het gaat hier niet slechts om het verbinden van mobiele telefoons, maar om een compleet netwerk van allerlei smart devices, die communiceren met elkaar, oftewel Internet of Things (IoT).

5G kenmerkt zich niet slechts door snelheden die vele malen hoger zijn dan 4G netwerken, maar het heeft ook een veel lagere latency (reactietijd). Daarnaast heeft 5G een grotere capaciteit om high-demand applicaties tegelijk te accommoderen, wat zeer handig is voor IoT toepassingen. Verder zijn de verbindingen veel stabieler, waardoor er haast geen dropped calls of verzwakte coverage voorkomen en het netwerk heeft een grotere mate van flexibiliteit voor network slicing, het verdelen van een fysiek netwerk in meerdere virtuele netwerken.

Deze kenmerken van 5G kunnen voor businesses een verhoogde productiviteit betekenen, vanwege het automatiseren van diverse processen met behulp van sensoren en continue dataverzameling en analyse. Ook werkplekken worden flexibeler door het hebben van een snelle en betrouwbare internet connecties. Verwacht wordt dat er ook steeds meer een switch zal plaatsvinden van een hardware naar software gebaseerde netwerk omgeving, wat de overheadkosten voor bedrijven omlaag brengt. Ook ondersteunt 5G verschillende ontwikkelingen op het gebied van augmented en virtual reality, die steeds meer voordelig ingezet kunnen worden in onder andere de toerisme, retail, productie, entertainment en gaming sector. Uiteindelijk biedt 5G niet alleen verhoogde connectiviteit voor bedrijven, maar is het een platform om complete smartcities te bouwen, waarbij diverse aspecten zoals traffic control, openbaar vervoer, safe city systemen en meer zullen zorgen voor een verhoogde mate van gemak voor de mens.

De mogelijkheden lijken wel eindeloos, en er mag gerust gezegd worden, dat 5G de weg plaveit naar een wereld waarin alles verbonden, verwerkt en gedigitaliseerd wordt.

PERSBERICHT|TELESUR

Facebook Comments Box