TOERISME SURINAME NOG TEVEEL GERICHT OP NEDERLANDSE MARKT

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

FOTO:DINESH RAMLAL

Suriname zal op een effectievere manier gepromoot moeten worden als toeristische destinatie. Daarbij zouden zowel de sector als beleidsmakers zich minder moeten blindstaren op de Nederlandse markt.

Ook op de rest van het Caribisch Gebied en niet-traditionele markten kan er behoorlijk wat indruk worden gemaakt. Dit zegt Dinesh Ramlal, directeur van Travel The Guianas (TTG), die met toerismeprojecten bezig is in de drie Guyana’s. Deze drie landen schijnen behoorlijk in trek te zijn bij Amerikanen en Canadezen. Dit zegt de toerismeondernemer aan de hand van de reispakketten die hij verkoop.

Zelf investeert hij veel in de promotie van Suriname op internationale toerismebeurzen, maar uiteindelijk zal er vanuit het beleidscentrum ook meer gedaan moeten worden om nieuwe markten aan te boren.

Er is wel beleid ontwikkeld door het Ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HIT), maar Ramlal mist de teugkoppeling en afstemming met de sector.

“De sector is op het veld. Ik denk dat als er daar meer mee wordt gewerkt we stappen verder zouden zijn. We moeten ons ook niet specifiek gaan richten op een bepaalde doelgroep, in dit geval de Nederlanders. Het is de grootste groep toeristen die naar Suriname komt, maar we kunnen veel meer binnenhalen. Er is best wel potentie”, zegt Ramlal die goede zaken doet op de Amerikaanse, Canadese en Chinese markt. Wat Europa betreft biedt ook de Duitse markt veel potentie.

“We willen weten wat de vooruitzichten zijn op het gebied van toerisme tussen nu en tien jaren, want toerisme is een longterm-investment. Wie zijn de airlines die aangetrokken worden? Hoe gaan we daarop inspelen? Hoe gaat de hotelsector daarop inspelen? Hebben we genoeg kamers? Komen er ressorten bij?.” Dit zijn volgens Ramlal belangrijke vraagstukken die onvoldoende worden besproken met de toerismesector.

UNITEDNEWS