TRANS GUYANA AIRWAYS HERVAT WEKELIJKSE VLUCHTEN NAAR SURINAME

Trans Guyana Airways zal met ingang van 28 oktober 2021 wederom twee keren per week vliegen vanuit de Eugene F. Correia International Airport in Guyana naar de John Adolf Pengel International Airport in Suriname, om Guyana met Europa en Azië te verbinden.

“Deze vluchten zullen reizigers van en naar Suriname vergemakkelijken, evenals verbindingen naar Europa en Azië”, luidt de verklaring van de vliegmaatschappij in een verklaring op maandag.

“Trans Guyana Airways is er trots op dat het de gezondheid en veiligheid van zijn klanten en personeel met grote zorgvuldigheid beschermt. Onze procedures worden regelmatig bijgewerkt volgens de meest recente richtlijnen van de regering en internationale agentschappen, met bijzondere nadruk op het beheersen van de risico’s in verband met de Covid-19-pandemie. De veiligheid en het welzijn van onze klanten en ons personeel is onze eerste prioriteit”, aldus de Guyanese vliegmaatschappij.

Deze vluchten zullen plaatsvinden op zondag en donderdag. Alle passagiers moeten volledig gevaccineerd zijn of moeten een negatieve PCR-test laten zien die binnen 72 uur vóór vertrek is afgenomen. Trans Guyana Airways kan de PCR test voor een extra vergoeding regelen voor passagiers die vanuit Ogle vertrekken.

Suriname had in september 2019 de Guyanese vliegmaatschappij Trans Guyana Airways (TGA) en de Koninklijke Luchtvaartmaatschappij (KLM) gefaciliteerd bij deze nieuwe route die de twee maatschappijen met elkaar zijn overeengekomen. Het gaat om de route vanuit Guyana naar Nederland, via Suriname. De eerste vlucht was vanaf 1 september 2019 een feit. Suriname dient als tussenstop, en is de snelste route tussen Guyana en Amsterdam.

De vluchten zijn veelal bestemd voor zakenlui en mensen die vanuit Guyana naar Europa en Azië en Europa willen gaan en vice versa.

De verwachting is dat bedrijven in de olie en gas, bouw-, mijnbouw- en andere sectoren die aanzienlijke zakelijke belangen hebben in Guyana en gevestigd zijn in Europa en Azië, goed gebruik zullen maken van deze nieuwe verbinding.

UNITEDNEWS

 

Facebook Comments Box