TRUMP DOMINEERT NEVADA, HALEY KANSLOOS IN VOORVERKIEZING

Foto: Voormalig president Donald Trump.

De Republikeinse voorverkiezingen in Nevada zijn een overwinning voor Donald Trump.

Hij won weliswaar niet op het stembiljet, maar zijn aanhangers stemden massaal op “geen van deze kandidaten”. Daarmee versloeg hij Nikki Haley, zijn laatste rivaal voor de Republikeinse nominatie in 2024.

Haley boycotde de caucus vanwege de loyaliteit van de Nevada GOP aan Trump. Ze verloor de voorverkiezing dan ook glansrijk.

Trump is nu de favoriet om de Republikeinse nominatie te winnen. Hij is de enige kandidaat op de caucussen, waar 26 gedelegeerden te winnen zijn.

De verwarring over twee stemrondes ontstond in 2021. De Democraten, die toen de macht in Nevada hadden, veranderden de nominatiecontest van caucussen naar een voorverkiezing. De Republikeinen vochten dit tevergeefs aan.

De Republikeinse kandidaten moesten kiezen tussen de caucus of de voorverkiezing. Trump koos voor de caucus, Haley voor de voorverkiezing.

Gouverneur Joe Lombardo van Nevada, die Trump steunt, stemde in de voorverkiezing op “geen van deze kandidaten”. Hij zal in de caucus wel voor Trump stemmen.

Haley negeerde de voorverkiezing in Nevada. Ze zei dat het de moeite niet waard was om in de staat te campagne voeren.

De komende maanden zullen uitwijzen of Trump zijn voorsprong kan vasthouden. De Republikeinse nominatiecontest is nog lang niet beslist.

US|ELECTIONS

GERELATEERD AAN: DONALD TRUMP WINT WEER DE VOORVERKIEZINGEN IN NEW HAMPSHIRE NA EEN RECORDOPKOMST VAN DE REPUBLIKEINSE KIEZERS

 

 

 

Facebook Comments Box