TUSSEN TRUMP EN DESANTIS IS DE KEUZE VAN DE ECHTE REPUBLIKEIN DUIDELIJK

Door Memoree Joelle

Florida heeft een geweldige gouverneur, maar moeten we ons geluk beproeven door op hem te wedden als president?

“Nu Donald J. Trump zijn langverwachte presidentsverkiezing in 2024 heeft aangekondigd, zijn alle ogen gericht op de Republikeinse voorverkiezing en Trumps vermoedelijke confrontatie met gouverneur Ron DeSantis van Florida. Hoewel DeSantis nog niet heeft verklaard dat hij zich kandidaat wil stellen, is het redelijk te speculeren dat hij zeer waarschijnlijk zijn hoed in de ring zal gooien, gezien zijn populariteit en zijn zeer succesvolle herverkiezing in Florida deze maand.

Gouverneur DeSantis zal naar alle waarschijnlijkheid ooit een uitstekende presidentskandidaat zijn en hij zou zelfs een geweldige vicepresident voor Trump kunnen zijn. Maar als de keuze tussen de twee mannen voor 2024 is, dan is Trump de duidelijke winnaar. Om te beginnen heeft hij de ervaring en dan bedoel ik niet de alledaagse politieke ervaring.

Donald Trump was een politieke outsider en voordat hij onze 45e president werd, was (en is) hij een succesvol zakenman en miljardair. Toen hij op die noodlottige dag in 2017 de roltrap afkwam, ging hij de strijd aan met gevestigde politici die de wereld duidelijk maakten dat ze hem weg wilden hebben.

Deze trawanten – van beide partijen, hoewel de Democraten en links het ergste deden – werken sindsdien samen met de media om de man onophoudelijk te besmeuren en aan te vallen. En ze zullen nooit ophouden, want Trump trok het gordijn terug om corruptie te onthullen die niet ongezien kon blijven. Hij liet het Amerikaanse volk zien dat onze gekozen politici, die geacht worden voor ons te werken, precies het tegenovergestelde doen. Hij bracht Washington DC aan het wankelen, ook al heeft hij het moeras nog niet drooggelegd.

Je hoeft niet de slimste man of vrouw te zijn om te kunnen waarnemen, dat wanneer personen in hoge posities bij de overheid, de zakenwereld en de media iemand haten, dat diegene een sta-in-de-weg is en waarschijnlijk een bedreiging vormt voor de gevestigde orde. Trump was verre daarvan. En dat is precies wat miljoenen kiezers aantrok en hem tot hun eerste keus maakte.

Ik erken en respecteer Ron DeSantis zijn militaire achtergrond – en hij is een Amerikaanse held voor zijn dienst – maar in deze wereld zijn er verschillende soorten gevechten en ik denk niet dat iemand het kan opnemen tegen de carrièrepolitici zoals Trump dat kan. Ik geloof zelfs niet dat iemand anders daartoe bereid zou zijn. DeSantis, die zelf nog jong en vrij nieuw is in de politiek, heeft al steun gekregen van verschillende gevestigde RINO’s (Republicans In Name Only). Hij zou als een schaap voor de wolven gegooid worden in DC. Dat is precies waar het soort ervaring dat Trump heeft nodig is, nu meer dan ooit.

Dan is er de kritieke kwestie van geopolitiek en buitenlandse zaken. Trumps buitenlands beleid en America First plan waren als geen ander en het is twijfelachtig of het onder iemand anders kan worden herhaald. Er waren geen nieuwe oorlogen tijdens zijn termijn. Hij bereikte vrede in het Midden-Oosten en was in staat om te communiceren en de spanningen met Kim Jong-Un te verminderen.

Hij onderhandelde over de vrijlating van christenen in Noord-Korea en gaf niet alleen prioriteit aan Amerikaanse godsdienstvrijheid, maar aan godsdienstvrijheid wereldwijd. Misschien wel het belangrijkste is dat Trump het opnam tegen China, een land dat nog steeds onze grootste bedreiging vormt.

Ten slotte was de Amerikaanse economie sterk onder Trump. Na de snel stijgende inflatie onder Biden, zijn oorlog tegen Amerikaanse olie- en gasbedrijven en de onvoorwaardelijke hulp aan Oekraïne (die al door slechts de helft van de Amerikanen wordt gesteund, een aantal dat waarschijnlijk zal slinken naarmate die de Amerikaanse economie aantast), hebben we dringend iemand als Trump nodig om onze economie weer te doen draaien en ik denk niet dat iemand anders dan hij dat zou kunnen bereiken.

Als gouverneur van Florida heeft DeSantis uitzonderlijk werk verricht om de rechten en veiligheid van zijn staat veilig te stellen en we hebben mannen en vrouwen zoals hij nodig om staten in heel Amerika te besturen. Goede, moreel onafhankelijke gouverneurs houden staten veilig voor federale uitbuiting en we hebben er veel meer nodig in deze gevaarlijke tijd.

Dat werd duidelijk na Covid en de stortvloed van buitensporige uitvoeringsbesluiten die de regering Biden blijft uitvaardigen (samen met een eindeloze staat van ‘noodtoestand’). DeSantis begrijpt zeker de bescherming van staten tegen grote regeringen en het belang daarvan op dit moment.

Is hij bereid om net zo snel Florida te verlaten voor The Oval Office?

Voor 2024 willen de Republikeinen geen gok wagen met een geweldige gouverneur die een geweldige president kan worden. We hebben geleden onder het Biden-regime. Dus nee, ik ben het niet eens met sommige van de luide gevestigde media, GOP (gevestigde orde –  redactie), die roepen om ‘vers bloed’ om Trump te vervangen. Ik wil zekerheid. Met Trump is er geen garantie dat hij geen schandalige dingen zal zeggen. Hij zal waarschijnlijk alle soorten stof laten opwaaien.

En ik begrijp het gevoel dat sommige Conservatieven hebben over zijn verbale aanvallen op DeSantis en anderen. Maar dat zijn oppervlakkige zorgen. Onvriendelijke woorden breken een natie niet af; dat doen zwakke of gecompromitteerde leiders. Trump heeft bewezen verre van zwak te zijn en heeft pogingen om hem te compromitteren van zich afgeschud.

Het helpt dat hij geen financiering van het GOP-establishment nodig heeft. Ongeacht de partijpolitiek heeft Amerika in 2024 een president nodig en verdient het één die de VS weer energieonafhankelijk maakt, onze zuidgrens beveiligt, onderhandelt met wereldleiders en Amerika uit de oorlog houdt.

We verdienen een beproefde leider die de VN, de WHO en andere entiteiten die de soevereiniteit van onze natie willen aantasten, kan terugdringen. We hebben iemand nodig die Amerika ooit groot heeft gemaakt en die het zinkend schip kan redden.

Ik heb er geen vertrouwen in dat iemand anders dan Donald Trump dit kan. En als we extra geluk hebben, krijgen we misschien Trump/DeSantis 2024.”

REGIO|USA POLITICS

Facebook Comments Box