UNIEKE TENTOONSTELLING ” DIE REISE NACH SURINAME”

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Op dinsdag 29 maart vindt in G – Art Blok (de nieuwe kunstblok) aan de Verlengde Keizerstraat # 35 de opening plaats van de unieke tentoonstelling ‘DIE REISE NACH SURINAME’ van de Duitse kunstenaars Anatol Herzfeld en Frank Merks. Tijdens de expositie, die tot en met zondag 3 april duurt, staat de artistieke verbintenis tussen Suriname en Duitsland centraal.


Van beide kunstenaars zijn imposante kunstwerken, vervaardigd uit Surinaams hout, te bewonderen. Het bijzondere is dat de 85-jarige Herzfeld en de 58-jarige Merks nooit eerder in Suriname zijn geweest. Maar door hun contacten met de Duitse houtimporteur Barth & Co, dat op grote schaal hout in Suriname opkoopt (zoals walaba), werd enkele jaren geleden hun interesse voor ons land gewekt. Aan de hand van filmbeelden en foto’s over Suriname besloten ze enkele treffende en forse kunstwerken te maken, die nu zullen worden tentoongesteld.
Speciaal voor deze tentoonstelling reizen Herzfeld en Merks naar Suriname af, ook met het doel om ervaringen met Surinaamse kunstenaars uit te wisselen.De tentoonstelling wordt gehouden onder onder auspiciën van het Directoraat Cultuur in samenwerking met de Federation of Visual Artist Suriname,

George Struikelblok & Daan Nigten