UNITED TOUR GUIDES SURINAME HEEFT HET INITIATIEF GENOMEN OM SAMEN MET TOUROPERATORS, STUDENTEN, KUNSTENAARS EN VRIJWILLIGERS EEN “GET TOGETHER CLEAN UP” TE ORGANISEREN OP DE BROWNSBERG

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Dit initiatief is in samenwerking gegaan met Stichting Natuurbehoud Suriname (STINASU), Suriname Hospitality and Tourisme Associatie (SHATA) en Conservation International (CI).

Voor de gidsen in Suriname is de Brownsberg een bijzondere werk plek.
Een plek met een bijzonder grote biodiversiteit, een plek relatief dicht bij Paramaribo, een plek waar duizenden toeristen en onderzoekers nog steeds mooie herinneringen aan hebben. Voor United Tour Guides Suriname is het heel belangrijk dat bezoekers aan deze plek het gevoel van de liefde voor natuur mogen blijven ervaren. Deze boodschap stond dan ook centraal tijdens deze Clean Up.

Gidsen bezoeken dagelijks de Brownsberg, deze groep en milieu activisten trekken al een lange tijd aan de bel.
De weg is vreselijk slecht waardoor steeds minder mensen en organisaties de berg bezoeken.
Uitzicht punten groeien dicht, zwerf vuil is te vinden langs de wandel trails en de goud zoekers komen steeds dichterbij!
Alleen is het moeilijk om een verandering te maken, maar gezamenlijk kunnen we veel meer doen!
In totaal hebben ongeveer 60 man in 4 dagen een begin gemaakt aan een grote schoonmaak.
Een Get together waarbij op een gezonde, leerrijke en gezellige manier heel goed werd samengewerkt, iedereen wist waarom we op de Brownsberg waren en wat we uiteindelijk willen bereiken.

Wandel paden zijn vrij gemaakt van zwerf vuil, uitzicht punten zijn open gemaakt, dicht begroeide paden zijn open gemaakt, informatie borden zijn schoongemaakt, nieuwe borden en weg wijzenringen zijn gemaakt.
Dankzij de ondersteuning van verschillende bedrijven, organisaties en vrijwilligers is deze eerste stap mogelijk gemaakt,  maar er is nog steeds veel te doen. De toiletgroepen hebben een opknap beurt nodig, maar het aller belangrijkste is de weg. Het rehabiliteren van de weg is de sleutel naar een duurzame gouden toekomst voor de Brownsberg en omliggende gemeenschap.

UNITEDNEWS