VEILIGHEID EN GASTVRIJHEID TROEF VOOR NICKERIE ALS TOERISTISCH TREKPLEISER.

Het grensdistrict Nickerie, in het bijzonder de hoofdplaats Nieuw Nickerie, wil zich uitbouwen tot een toonaangevend toeristisch centrum.

Voor stedelingen is het district in het weekend en op feestdagen reeds een trekpleister waarbij hotels volgeboekt zijn en vrienden en familie van stedelingen op wat extra gasten mogen rekenen. Op deze hoogtij dagen is de bedrijvigheid in Nickerie ten top en stroomt er geld in het laadje bij dienstverleners en handelaren in verschillende sectoren.

Volgens districtscommissaris Wedperkash Joeloemsing is de gang ingezet om in te spelen op deze mensenstroom naar zijn district. Populaire bezienswaardigheden zoals Zeedijk en het Brasaplein hebben een facelift gekregen. Echter is er nog veel meer te beleven in Nickerie en daar zal de lokale gemeenschap, waaronder de ondernemers, een steentje aan moeten bijdragen ten eigen voordele.

Image result for zeedijk nickerie

Nickerie onderscheidt zich van de andere districten vanwege de gastvrijheid en lage criminaliteit. “Bepaalde dingen waar je in de stad van kan dromen maak je hier nog mee”, zegt de burgervader. “Als u naar de markt bent geweest zult u een heleboel bromfietsen links en rechts zien staan met valhelmen en contactsleutels. Niemand die zich er aan stoort. Dat moet je maar proberen te flikken in de stad. Dan bent u uw brommer kwijt. Ook met auto’s. Je ziet mensen hier nog nonchalant zijn voor de supermarkt met contactsleutel in de machine en draaiende motor. In de stad haal je dat niet in je hoofd. Je zult ook merken dat de huizen hier niet zo zwaar beveiligd zijn als in Paramaribo. Dit geeft al aan dat we hier anders met elkaar leven; dat we hier anders zijn”, zegt een trotse Joeloemsing over de veiligheidssituatie in Nickerie. Dit is volgens hem een belangrijke aspect dat Nickerie aantrekkelijk maakt voor toeristen.

Met de Stichting Toerisme Suriname (STS) zijn er enkele lopende afspraken om te helpen in het aantrekken van nog meer toeristen, waaronder stedelingen, naar het district. De natuurgebieden Bigi Pan en Apoera ziet hij graag nog meer bekendheid krijgen. weliswaar is er ook wat werk aan de winkel om die toegankelijker te maken voor bezoekers.

Related imageRelated image

In centrum Nickerie wordt in ieder geval alvast gewerkt aan een eigen concept van ontspanning en gezellig samenzijn in het weekeinde. “Een van de nieuwe dingen die we hebben is onze vrijdag- en zaterdagfatu en we weten dat de stedelingen er op afkomen. De hele parkeerruimte bij het commissariaat wordt dan gebruikt als een soort uitgaanscentrum. Het gebied Oost west-kanaal is een foodcourt geworden; een openlucht foodcourt. In de ochtenduren merkt u er niets van maar in de middaguren en s ’avonds komt iedereen er op af. Vooral in het weekeinde loopt het nogal goed hier. Dat zijn dingen die we aan het ontwikkelen zijn ”, zegt  die een lans breekt voor zijn district.

Aanvankelijk is de burgervader(Zie foto) uit het district Wanica afkomstig, maar kreeg Nickerie als standplaats toen hij districtscommissaris werd. “Nadat ik in Nickerie was aangekomen waren er dingen die mij direct opvielen. Als een buitenstander ben ik hier gekomen en dacht bij mezelf dat er daarmee wat moet gebeuren omdat het doorgaans zo is dat de mensen niet zien wat ze allemaal hebben; dat is een blindspot.”

UNITEDTRAVEL

 

Facebook Comments Box