VERMOEDELIJKE SCHUTTER- BIGIDAGOE GEPAKT IN PARIJS! VLUCHT NAAR FRANS-GUYANA MISLUKT

Foto: In de nasleep van de moord op Bigiedagoe vonden er in de nacht van dinsdag op woensdag aanslagen plaats met explosieven op twee panden. Op beide gebouwen was het woord ‘War’ (oorlog) geschreven. | Bron: Het Parool.

In Parijs is woensdag een 20-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van het doodschieten van Danzel Silos, beter bekend als rapper Bigidagoe. De 26-jarige Silos werd zondagochtend om het leven gebracht.

In het onderzoek naar het schietincident kreeg de recherche zicht op de verdachte, die via Parijs naar Cayenne (Frans-Guyana) wilde vluchten. Toen hij woensdagochtend wilde inchecken op luchthaven Parijs-Charles de Gaulle werd hij door de grensbewaking aangehouden.

De verdachte zit vast en zal worden overgeleverd aan Nederland.

De 26-jarige Danzel Silos, beter bekend als rapper Bigidagoe, werd zondagochtend vroeg neergeschoten op een bedrijventerrein in Sloterdijk. Eerder was hij op een feest in een zalencentrum even verderop geweest. Toen hij van een parkeerplaats wilde vertrekken, werd hij onder vuur genomen. De rapper werd nog gereanimeerd, maar overleed kort na de schietpartij aan zijn verwondingen.

Kort nadat bekend was geworden dat Silos was doodgeschoten, gingen op sociale media foto’s rond waarop de schutter zou staan. Het is niet bekend of dit de aangehouden 20-jarige man is.

Aanslagen

Zondag deed de politie meerdere doorzoekingen. Onder andere in een flat aan de Mastbos in Amsterdam-Noord en in een woning aan de Populierenweg in Amsterdam-Oost. In de nacht van dinsdag op woensdag vonden er aanslagen plaats met explosieven op die twee panden. Op beide gebouwen was het woord ‘War’ (oorlog) geschreven. Ook was er een explosie bij een woning in Kelbergen in Amsterdam-Zuidoost. De politie brengt ook die aanslag in verband met de schietpartij waarbij Bigidagoe om het leven kwam.

Na een zoekactie wist de politie woensdagochtend vroeg twee mensen aan te houden die in een auto zaten die leek op een voertuig waarmee de daders van de aanslag in Noord zouden zijn gevlucht. Het gaat om twee mannen van 23 en 28 jaar oud.

Het onderzoeksteam houdt er ten zeerste rekening mee dat de gewelddadige dood van Silos te maken heeft met een al jaren voortdurend conflict tussen twee rivaliserende rapgroepen. Een daarvan zou Zone 6 zijn uit de wijk Holendrecht in Amsterdam-Zuidoost. Bigidagoe gold als een prominent lid daarvan.

De uitvaart van Danzel Silos is aanstaande zaterdag op begraafplaats Westgaarde in Nieuw-West.

CRIME

 

 

 

 

Facebook Comments Box