VERVOLGING ROGER KHAN IN GUYANA NIET UITGESLOTEN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Het is niet uitgesloten dat de notoire Guyanese drugsbaas en gangster Roger Khan ook in Guyana zal worden vervolgd voor misdaden waarvan hij verdacht wordt. De man is momenteel in het huis van bewaring van de Amerikaanse deportatiedienst en zal binnen enkele weken worden uitgezet naar Guyana.

Khan heeft 10 jaren van zijn veroordeling van 15 jaren achter slot en grendel doorgebracht in New York. Hij komt eerder vrij vanwege goed gedrag.

Dankzij Suriname kon hij in de VS gevonnist en veroordeeld worden voor maffiapraktijken op Amerikaans grondgebied.

Khan werd in 2006 opgepakt in Paramaribo met een grote hoeveelheid cocaïne. De toenmalige justitieminister, Chandrikapersad Santokhi, besloot hem niet in Suriname in hechtenis te nemen, maar op verzoek van VS via Trinidad and Tobago uit te leveren. Vanwege zijn machtige positie in Guyana, en zijn nauwe banden met de politieke top van dat land, achtte Suriname het niet verstandig om hem terug naar dat land te sturen.

“Zijn dossier was nooit afgesloten”, zegt Khemraj Ramjattan, de huidige Guyanese minister van Openbare Veiligheid. Volgens Ramjattan hoeft Khan, na te zijn aangekomen in Guyana, niet te verwachten dat hij een VIP-behandeling krijgt. “Wanneer hij in het land is, zal hij zeker het proces moeten doorlopen dat geldt voor alle andere mensen die gedeporteerd worden”, stelt Ramjattan.

Het is echter onduidelijk of Khan in de boeien zal worden geslagen, omdat er nog geen aanklachten tegen hem zijn ingediend in Guyana. Daar wil de Guyanese minister vooralsnog niet op vooruitlopen.

Het zal toch nog even duren alvorens de deportatie plaatsvindt, omdat de deportatiedocumenten in de VS nog niet zijn afgerond. Zo goed als zeker is dat Khan een reisverbod naar de VS opgelegd krijgt.

UNITEDNEWS