VETE SOMOHARDJO ‘JUNIOR’ EN LIMBO NEEMT ZORGWEKKENDE VORMEN AAN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Foto Bronto Somohardjo, en Clifton Limbo

Het gekijf tussen de zoon van Paul Somohardjo, Bronto, en Clifton ‘Limbo’ Limburg, perschef op het Kabinet van de President tevens presentator van het regeringsgezinde programma Bakana Tori op staatszender SRS, begint zeer persoonlijk te worden.

Bronto Somohardjo neemt Limburg op partijvergaderingen van de Pertjajah Luhur (PL) steeds weer op te korrel. Limburg slaat in zijn radioprogramma hard terug. De afgelopen dagen zijn de twee politieke rivalen harder dan ooit met elkaar bezig geweest en maken de politieke verwijten nu plaats voor subtiele tot openlijke bedreigingen, smaad en laster.

Maandagavond was het wederom raak. Somohardjo ‘junior’ ging in op enkele harde uitspraken die Limburg recent op de radio deed. Tijdens het radioprogramma sprak Limburg zelfs over de kwaliteit van het zaad waaruit Bronto is geboren, doelend op PL-voorzitter Paul Somohardjo. “Limbo is de kikker van NDP en Limbo is stiekem een HVB-er. Hij is de hond van Bouterse”, waren de woorden van Bronto.

Hij neemt NDP-voorzitter Desi Bouterse kwalijk voor het produceren van ‘plastic gangsters’ die nog lang niet het gewicht van de oudere generatie hebben, maar zich verschuilen achter lijfwachten. “Ik hoor Misiekaba zeggen: mek’ den kon m’e wakti den. Maar toen hij geen lijfwachten had durfde hij dat niet te zeggen. Toen hij zonder lijfwachten liep, rende hij weg voor die jongens van ABOP.

Dan heb je een andere dwaaskikker Limbo. Die zegt niet: mek’ den kon m’e wakti den. Hij zegt: mek Bronto kon m’e wakti en. Deze kikker Limbo is voor mij op zijn knieën gegaan. Deze kikker Limbo heeft mij gesmeekt.

De kikker Limbo go begi a pikin Yampaneisi boi dis’. Dus Limbo kan stoer praten in zijn studio. Limbo heeft een grote mond achter zijn microfoon. Maar in de echte wereld buigt hij voor deze Javaan. In de echt wereld smeekt hij deze Javaan”, aldus Bronto Somohardjo die de perschef van president Bouterse en ook NDP-ondervoorzitter Andre Misiekaba als schietschijf gebruikt op zijn verkiezingscampagnes. De verwachting is dat Bronto wederom antwoord zal krijgen van ‘Limbo’.

UNITEDNEWS