VHP VERWACHT GEEN BELEIDSOMBUIGING MET NIEUWE MINISTERS

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De VHP verwacht niet dat met de reshuffeling het huidig beleid, dat volgens haar desastreus is, omgebogen zal worden, maar ziet juist dat er sprake is van verzwakking van het instituut van minister.

Dit allemaal binnen het kader van een partijpolitieke strategie om de verkiezingen van 2020 te winnen. VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi denkt niet dat het staatshoofd met de juiste formule op de proppen is gekomen om de zware financieel-economisch problemen op te lossen. De reshuffeling komt volgens de oppositiepartij op een verkeerd moment. De nieuwe bewindslieden hebben onvoldoende tijd, ruimte en geld om een significante bijdrage te kunnen leveren.

Het groot aantal ministers die Bouterse verving zorgde ervoor dat het ambt zwaar heeft ingeboet aan gezag en respect stelt Santokhi. “We willen goed bestuur, we willen transparantie hebben, we willen verantwoordelijkheid en we willen dat de regering de crisis aanpakt en dat er weer in de samenleving mensen gelukkig kunnen leven, vrij kunnen leven, veilig kunnen leven en weer met hun geld goederen kunnen aanschaffen”, legt hij uit.

Santokhi ziet juist het tegenovergestelde gebeuren vanwege de beleidsinzichten van de president. Hij betreurt dat het staatshoofd weigert te accepteren dat de ingezette koers niet ten voordele is van de samenleving. “Wat we niet willen is dat men van deze samenleving eerst bedelaars maakt en daarna met een pakket naar hen komt. Je tast de waardigheid van de Surinamer aan en je tast de trots van de Surinamer aan”, aldus Santokhi.

UNITEDNEWS