VIRTUELE WORKSHOP: ‘ANTI-BRIBERY MANAGEMENT SYSTEMS: ISO 37001’

Omkoping is één van de meest destructieve en uitdagende problemen ter wereld.

Deze vorm van corruptie kent diverse verschijningsvormen zoals: het betalen van steekpenningen, samenzwering en faciliterende betalingen. Jaarlijks worden in de wereld meer dan 1 biljoen USD aan steekpenningen betaald met alle rampzalige gevolgen van dien. Denk aan een lager niveau van buitenlandse investeringen, lagere kredietwaardigheid van staatsobligaties en verkeerde en te hoge overheidsuitgaven.

Hoe kan dit negatieve scenario een halte worden toegeroepen en worden opgelost?
Voor een gunstig investeringsklimaat zullen Surinaamse bedrijven zich samen met de overheid actief moeten inzetten om een Anti-Bribery Anti-Corruption (ABAC) beleid te implementeren.

Daartoe biedt de internationaal geaccepteerde Anti-Bribery standaard, ISO 37001, een oplossing dat overheden en private organisaties helpt met het ontwikkelen van een op maat gesneden Anti-Bribery programma.

ISO 37001 is ontwikkeld door ABAC-specialisten uit het bedrijfsleven en overheden uit meer dan 150 landen en is inmiddels geïmplementeerd door grote bedrijven zoals Microsoft en overheden zoals die van Peru en Singapore. Het succes van een anti-bribery programma begint met de onvoorwaardelijke steun van de top management resp. de politieke wil. Daniël Bleeker zal vanuit zijn internationale ervaring als Compliance/Anti-bribery deskundige, Corporate Investigator, Certified Master Auditor ISO 37001 dit programma en ISO standaard nader toelichten. 

Deze workshop wordt gehouden op donderdag 5 november van 08:30-11:00 uur

Van 4 tot en met 6 november 2020 vindt de Nationale Compliance Conferentie (NCC) 2020 plaats, met als thema Compliance Bewustzijn. De NCC 2020 wordt georganiseerd door TABTO Group NV (www.tabtogroup.com) en het Suriname Compliance Professionals Association i.o. Gedurende het gevarieerd programma zullen op 5 en 6 november a.s. een zevental virtuele Workshops worden verzorgd.

U kunt zich aanmelden via www.ncc.tabtogroup.com.

https://unitednews.sr/wp-content/uploads/2020/10/TABTO-BANNER.jpg