VOETBALFANS IN RIO DE JANEIRO MOGEN MEDIO JULI WEER NAAR HET STADION

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Het legendarische Maracana-stadion zal vanaf half juli opnieuw publiek mogen ontvangen Foto: EPA-EFE

De burgemeester van het Braziliaanse Rio de Janeiro heeft het licht op groen gezet om vanaf 10 juli opnieuw toeschouwers toe te laten in de voetbalstadions.

Die mogen vanaf dan voor een derde van de totale capaciteit gevuld worden met fans, zo staat in een vrijdag gepubliceerd decreet.

Elke supporter moet minimum vier vierkante meter ruimte ter beschikking hebben en de verkoop van tickets kan enkel online doorgaan. Het gaat om de wedstrijden in het staatskampioenschap van Rio, de nationale competitie start pas later.

Vanaf 1 augustus mogen de stadions voor twee derde gevuld worden, vanaf 16 augustus gelden er geen restricties meer.

Het zijn opvallende beslissingen nadat eerder de herstart van de competitie al fel bekritiseerd werd. Sinds twee weken wordt er – ondanks protest van heel wat clubs – achter gesloten deuren opnieuw gevoetbald in Rio en daarmee werd Brazilië het eerste Zuid-Amerikaanse land waarin de voetbalcompetitie hervat werd. Nochtans is de pandemie in het land helemaal niet onder controle: met 1,3 miljoen besmettingen en 57.000 doden is het zelfs na de Verenigde Staten het zwaarst getroffen land ter wereld.

BRON|REGIO