VOOR HET HUIS HANGEN OOK VERBODEN TIJDENS LOCKDOWN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Foto:Politie Opleiding Centrum (POC)

Het is de politie opgevallen dat veel burgers er de gewoonte van maken zich tijdens de lockdown te ontspannen, dan wel op te houden voor hun huis.

“Ik zou u waarschuwen dat niet te doen. Heeft u behoefte aan een frisse lucht, doe het desnoods achter de schutting”, zegt politie-inspecteur Rachel Deekman.

De overtredingen hebben veelal te maken met onwetendheid.

De politie moest tijdens de lockdown op verschillende momenten aan burgers vragen om zich weer terug te trekken naar binnen de grenzen van hun woning of erf. Er werd echter ook weerstand ondervonden en was de politie genoodzaakt om die personen over te brengen naar het Politie Opleiding Centrum (POC) om daar de nacht door te brengen. “De straat is nog steeds een openbare weg, de berm eveneens. De maatregel is dat u thuis moet zijn. Thuis is op uw erf en binnen in huis”, zegt Deekman. Zij merkt op dat niet alle burgers het nauw nemen met de Covid-19-maatregelen die zijn vastgesteld. Het gaat hierbij in het bijzonder om de lockdown in het weekend.

De cijfers van het KPS hebben uitgewezen dat het grootste deel van de overtreders mannen betreft die geen grondige redenen hadden om de openbare weg te betreden tijdens de lockdown.

Opvallend is dat ook veel BBQ-standjes langs de straat nog operationeel waren tijdens lockdown-uren. De politie zal tegen elke overtreder de nodige maatregelen treffen en verbaliserend optreden.

De vastgestelde boetes voor overtreders tijdens de lockdown zijn nog steeds van kracht.

UNITEDNEWS