WEGENNET SURINAME SCHREEUWT OM ORDENING EN ONDERHOUD

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Het Surinaamse wegennet is dringend aan ordening en onderhoud toe.

Surinaamse wegen zijn niet berekend om het groot aantal voertuigen te accommoderen. Ook is er sprake van slecht onderhoud wat nog meer druk legt op de wegen. Verder kampt Groot Paramaribo, die de meeste auto’s in Suriname moet afhandelen, met een chronisch tekort aan parkeerplaatsen, slecht functionerend openbaar vervoer en gebrek aan optimale standplaatsen voor lijnbussen.

Dit staat verwerkt in het verslag Country Infrastructure Brief van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB). De IDB stelt voor dat er meer aandacht aan deze vraagstukken wordt gegeven in de vorm van het vrijmaken van geld om de broodnodige investeringen te plegen.

Wat de concentratie van voertuigen op de openbare weg betreft, ligt Suriname ver boven het gemiddelde.

De IDB werkt met statistieken van 2015 waaruit blijkt dat de Surinaamse wegen bezet worden door 303 voertuigen per 1000 inwoners. Het gemiddelde voor Latijns-Amerika en het Caribisch Gebied is 204 voertuigen per 1000 inwoners. Het is de IDB ook niet ontgaan dat voetpaden en rijstroken voor het langzaam verkeer onvoldoende aanwezig zijn en/of in slechte staat verkeren.

De ontwikkelingsbank staat ook stil bij de uitdagingen waarmee Suriname kamp om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen. In het rapport wordt gewerkt met cijfers van 2013 waarin er 19,1 verkeersdoden per 100.000 inwoners zijn geregistreerd in Suriname. Dit is boven het gemiddelde van 16,7 dat de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) voor datzelfde jaar vaststelde. Uit het commentaar van de IDB valt te halen dat gebrek aan capaciteit van wetshandhavers om preventief op te kunnen treden de primaire oorzaak is. De verkeersdeelnemer zelf gaat niet vrijuit. De IDB praat over gevaarlijke capriolen van automobilisten en bromfietsers. Deze twee groepen behoren dan ook tot de meeste dodelijke slachtoffers.

UNITEDNEWS