WERKNEERLEGGING EBS NOG STEEDS GAANDE; DIRECTIE DREIGT MET MAATREGELEN

Fotocompilatie: Leo Brusnwijk, Directeur van de Energie Bedrijven Suriname (EBS), Marciano Hellings, Bondsvoorzitter van de bond bij de EBS (OWOS) en de minister van Natuurlijke Hulpbronnen, David Abiamofo.

De situatie bij de Energiebedrijven Suriname (EBS) blijft gespannen, aangezien de vakbond nog steeds niet aan het werk is verschenen, ondanks een rechterlijk vonnis en een sommatie van de EBS-directie.

Hoewel er formeel geen sprake meer is van een werkneerlegging, wordt er wel gesproken van een ‘vergadering van de bond’. De directie heeft maatregelen aangekondigd tegen de werknemers die weigeren te werken, een besluit dat wordt gesteund door de regering vanwege de dreiging voor de energievoorziening aan de samenleving.

Voor minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) geldt het rechterlijk vonnis. “U begrijpt dat het bedrijf dit niet accepteert. De opwekking van energie staat onder druk, een centrale draait niet en de storingsdienst werkt ook niet optimaal.

Dat is niet acceptabel en met een team van juristen wordt nagegaan welke maatregelen van de zijde van de werkgever getroffen kunnen worden tegen de actievoerenden”, aldus de minister.

Om stroomonderbrekingen te voorkomen, zijn er door de EBS-voorzieningen getroffen. Ook is er aandacht voor de wijze waarop de stakende EBS-medewerkers zich eerder deze week toegang hebben verschaft tot de directieafdeling van het bedrijf om verhaal te halen over het ontslag van vakbondsleider Marciano Hellings. “We hebben de beelden gezien van wat er allemaal is gebeurd op het hoofdkantoor van de EBS. We hebben in elk geval aan Korps Politie Suriname gevraagd om extra te surveilleren nabij de infrastructuur van EBS. Dus van hieruit doe ik een beroep op de samenleving om zich niet ongerust te maken. Wij stellen alles in het werk om de stroomtoevoer naar de gemeenschap te garanderen,” aldus de NH-minister.

UNITEDNEWS

GERELATEERD AAN: RECHTER VEROORDEELT STAKENDE EBS’ERS HET WERK TE HERVATTEN

Facebook Comments Box