WERKNEMERS GREENHEART LEGGEN BESLAG OP TEGOEDEN MULTINATIONAL

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De werknemers van de internationale houtgigant Greenheart Group, maakt het de directie van het bedrijf niet gemakkelijk.

Het bedrijf heeft geen uitvoering gegeven aan een gerechtelijk vonnis. In dat vonnis heeft de rechter beslist dat het bedrijf aan twintig arbeiders achterstallig loon moet uitbetalen. Het gaat om salarissen over een periode van zes maanden. Het bedrijf heeft echter geen uitvoering gegeven aan het vonnis. De arbeiders hebben nu beslag laten leggen op een grote hoeveelheid houtblokken  te Apoera die bestemd waren voor afnemers in zowel in binnen en buitenland.

Naast de houtblokken hebben de werknemers ook beslag gelegd op machinerie van de multinational op een verwerkingslocaties in Paramaribo. De werknemers zullen het bij een beslaglegging niet laten. Wanneer Greenhart blijft weigeren uitvoering te geven aan het vonnis dat sinds 8 oktober is uitgesproken, binnen twee weken de partijblokken en machines zal veilen. Er zou zelfs al een dag zijn bepaald wanner de veilig zou moeten plaatsvinden.

Deze kwestie heeft eerder ook in de politiek voor kritiek gezorgd op de multinational. Verschillende parlementariërs hebben eerder opgemerkt dat buitenlande bedrijven veel te ver gaan met het niet naleven van de arbeidswetgeving in het land. Na de uitspraak van de rechter heeft het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid en jeugdzaken steeds geprobeerd als mediator op te treden en te bemiddelen tussen werkgever en werknemers. Het heeft echter niet mogen baten. De beslaglegging komt ook nadat via het ministerie Greenheart twee dage de tijd is gegeven om het vonnis na te leven.

UNITEDNEWS