WHATSAPP PRIVATE CHAT-GROEPEN WORDEN OPNIEUW BLOOTGESTELD OP GOOGLE SEARCH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Slechts enkele dagen na het uitrollen van het nieuwe beleid dat gebruikers verplicht om hun gegevens met Facebook te delen, heeft WhatsApp te maken gehad met een beschamende inbreuk op de privacy, waarbij zijn privéchatgroepen worden geïndexeerd in de zoekmachine van Google.

De privacyschending is zondag gemeld. Nodig links uit naar privé WhatsApp-berichtengroepen en sommige gebruikersprofielen werden geïndexeerd door Google en verschenen in zoekresultaten, wat in feite betekent dat iedereen in staat was om deel te nemen aan zogenaamd beveiligde chats en zowel chats als gerelateerde telefoonnummers te zien.

Het probleem werd onmiddellijk aangepakt door WhatsApp en de blootgestelde links zijn nu uit de zoekresultaten verdwenen. Het probleem leek vergelijkbaar te zijn met een inbreuk op de privacy van chats en gebruikersinformatie die begin 2020 werd gemeld.

In de verklaring van het bedrijf over de inbreuk stond het erop dat de beveiliging van de app aanzienlijk is verbeterd sinds het lek van vorig jaar, en impliceerde het dat gebruikers zelf de schuld hadden van de Google-spillover van dit weekend.

“Sinds maart 2020 heeft WhatsApp de ‘noindex’-tag op alle deeplink-pagina’s opgenomen, waardoor ze volgens Google worden uitgesloten van indexering”, vertelde het aan Gadgets 360 oultet en drong er bij gebruikers op aan om geen uitnodigingslinks op openbaar toegankelijke plaatsen te plaatsen. om ze ver weg te houden van zoekmachines.

Net als alle inhoud die wordt gedeeld op doorzoekbare openbare kanalen, kunnen uitnodigingslinks die openbaar op internet zijn geplaatst, worden gevonden door andere WhatsApp-gebruikers.Links die gebruikers privé willen delen met mensen die ze kennen en vertrouwen, mogen niet op een openbaar toegankelijke website worden geplaatst.

Het incident komt dagen nadat WhatsApp zijn nieuwe, zeer controversiële beleid heeft uitgerold dat gebruikers verplicht om hun privégegevens te delen met het moederbedrijf, Facebook, of om het platform te verlaten als ze niet instemmen. Het bedrijf zei dat de verzamelde informatie zou worden gebruikt om “onze services te helpen beheren, leveren, verbeteren, begrijpen, aanpassen, ondersteunen en op de markt te brengen”. Het erkende dat het de inhoud van gebruikers controleert om “spam, bedreigingen, misbruik of inbreukmakende activiteiten te bestrijden” en de WhatsApp-ervaring te “verbeteren”.

De controversiële regels hebben geleid tot een massale uittocht van gebruikers van de messenger, waarbij zijn rivalen – Telegram en Signal – nu een consequente piek in populariteit genieten.

WERELDNIEUWS