WIE STAK VRACHTWAGENS MET HULPGOEDEREN VOOR VENEZUELA IN BRAND?

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Drie vrachtwagens met hulpgoederen probeerden in februari de oversteek te maken naar Venezuela, maar op een brug op de grens met Colombia werden ze door de Venezolaanse politie tegengehouden. Daarbij kwam het tot een confrontatie met tegenstanders van de regering, waarbij molotovcocktails werden gegooid naar de politie. Daar zijn verschillende beelden van gemaakt, die onder meer gepubliceerd werden door Bloomberg en Russia Today.

Wie stak de vrachtwagens in brand?

De New York Times concludeert nu op basis van nieuwe beelden dat de brand zeer waarschijnlijk veroorzaakt is doordat één van die brandbommen op een vrachtwagen terechtkwam. Daardoor ontstond een brand, die zich snel verspreidde over de andere vrachtwagens. Omdat het op een brug gebeurde kon de brandweer niet op tijd ter plaatse komen, waardoor men niet kon voorkomen dat de vrachtwagens volledig uitbrandden.

Het incident werd in de Westerse wereld streng veroordeeld en was voor de Verenigde Staten aanleiding om nieuwe sancties aan Venezuela op te leggen. Deze beelden zetten vraagtekens bij de beschuldigingen aan het adres van Maduro.

Voor het hele verhaal verwijzen we u naar het artikel dat afgelopen weekend verscheen op de website van de New York Times. Hieronder ziet u het verslag met de beelden van het incident.

Bron|Regio