ZEVEN REKRUTEN MET STRAFBLAD WACHTEN OP BEEIDIGING TOT POLITIEMAN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

In een schrijven vanuit het Openbaar Ministerie (OM) naar de minister van Justitie en Politie (Juspol) is melding gemaakt van 7 politierekruten uit de lichting 2019-2020 die een strafblad hebben, maar wel zijn toegelaten om de elementaire opleiding van het Korps Politie Suriname (KPS) te volgen.

Het is onduidelijk hoe en waarom de gewezen criminelen konden doorstromen en nu in afwachting zijn om beëdigt te worden tot aspirant-agent van politie. In de brief van het OM wordt duidelijk gesteld dat de beëdiging niet zal mogen plaatsvinden, en Juspol-minister Kenneth Amoksi is het daarmee eens. De zeven betrokken rekruten zullen moeten afzwaaien.

In een andere brief wordt er ook melding gemaakt van rekruten die niet langs de psychologische test, het milieuonderzoek en medische keuring zijn gegaan. De stelling heeft geen betrekking op alle rekruten uit de wervingsperiode 2019-2020. Op 14 december zal de beëdiging van de rekruten plaatsvinden, maar vóór die datum zal de groep die niet voldoet aan de gestelde eisen, of werden onttrokken aan het onderzoek, eruit worden gelicht.

Het verbaasd minister Amoksi dat er via de media berichten gelanceerd werden als zou er vanuit de regering zijn gesteld dat alle rekruten, ongeacht de kanttekeningen en bezwaren, zullen worden beëdigd. “Er is wel een peildatum van 14 december genoemd. We hebben dan 3 weken om verder te borduren op dat punt”, zegt de minister over de doorlichting van de groep rekruten 2019-2020

UNITEDNEWS