ZON ZEE EN CHOCOLADE! ‘S WERELDS EERSTE CHOCOLADECRUISE GAAT VAN WAL IN ITALIË

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Gek van chocolade? Dan is een chocoladecruise – dat lees je goed – misschien wel iets voor jou. Op 16 april 2020 vaart ’s werelds eerste chococruise vanuit Italië richting Barcelona, Mallorca en Malta. En het gehele reisschema staat in het teken van – je raadt het nooit – chocolade!

Jaarlijks vindt er in het Italiaanse Perugia een internationale chocoladebeurs plaats ‘Eurochocolate’ genaamd. Komende editie gaat de organisatie echter een stapje verder en organiseert ze niet zomaar een beurs, maar een volledige cruise in samenwerking met Costa Cruises. Die zal acht dagen duren.

Op 16 april 2020 vertrekt het schip vanuit Civitavecchia richting Genua, Barcelona, Palma de Mallorca, Malta en Catania. Die steden werden niet zomaar uitgekozen: in Barcelona kan je immers het chocolademuseum bezoeken en de Italiaanse steden zijn de thuishaven van enkele bekende chocolatiers. Onder andere Guido Gobino, Enric Rovira en Pierpaolo Ruta geven workshops aan de geluksvogels die met het schip meevaren.

Het schip wordt natuurlijk voorzien van de nodige luxe én chocolade. Zo zullen er tal van indrukwekkende chocoladefonteins en –sculpturen aanwezig zijn. En op de menukaart staan geen cocktails, maar wel ‘Chocococktails’.

BRON|TRAVEL