BEDRIJVEN ISRAËL WILLEN HIGH-END GOEDEREN EN DIENSTEN AANBIEDEN

Suriname is nu aan zet om het onderste uit de kan te halen uit de mogelijkheden die het Israëlisch bedrijfsleven te bieden heeft. Op de Suriname Technology and Investment Conference 217 zijn 9 bedrijven uit het Aziatisch land gekomen om partnerschappen te smeden met de Surinaamse private sector en eventueel parastatale bedrijven.

De bezoekende bedrijven zijn gespecialiseerd in technologie, agrarische ontwikkeling, waterzuivering- en productie en veiligheid.

Volgens Erez Zaionce, hoofd van de missie, is de delegatie met een open agenda naar Suriname gekomen. “We zijn hier om te leren van u en te registeren wat uw behoeften zijn”, zegt Zaionce. “Om uw noden te begrijpen en de mogelijkheden voor samenwerkingsverbanden te bekijken.”

Israël is geen reus met grote multinationals en toonaangevende beursgenoteerde bedrijven maar levert achter de schermen wel een grote bijdrage als ruggengraat van deze ondernemingen met innovatieve technologie en efficiënte bedrijfsprocessen. “Jaarlijks worden er in Israël zeker duizend bedrijven geopend. Het zijn geen grote bedrijven, maar wel sterke bedrijven die innovatief zijn. De grote bedrijven in de wereld maken allemaal gebruik van hoogwaardige Israëlische technologie.

Zo ligt de enige innovatiecentrum van Apple, buiten de Verenigde Staten, in Israël. Wij komen naar Suriname met innovatie, kennis en oplossingen”, aldus Zaionce.

Het bedrijfsleven in Israël heeft reeds goede banden met een reeks landen in het Caribisch Gebied en kijkt ook uit naar een samenwerking met Suriname. De Caribbean Israel Leadership Coalition (CILC) heeft een centrale rol gespeeld om de 9 Israëlische bedrijven op de conferentie te krijgen. De driedaagse Suriname Technology and Investment Conference 217 wordt vrijdag afgesloten.

UNITEDNEWS

Facebook Comments Box